Nog lang en gelukkig


Nog lang en gelukkigKleine geluksmomentjes voor de personages

Nog lang en gelukkig
Jack droomt net zoveel, en waarschijnlijk zelfs meer, over zijn eigen bruiloft als zijn beste vriendin Marit. Maar om te trouwen heb je wel eerst een partner nodig.

“De combinatie van twee mensen die zo zielsveel van elkaar houden en ten overstaan van hun familie en vrienden willen laten weten dat ze voor altijd bij elkaar willen zijn, dat is wat een bruiloft maakt. Geen bruid, geen bruidegom, maar de liefde!” Jaimy Smeets

Caravan Chaos
Rachel en Suus zijn al zolang ze zich kunnen herinneren beste vriendinnen en gelukkig kunnen hun partners ook goed met elkaar overweg. Samen een paar dagen weg is echter van een heel andere orde, zeker wanneer hun caravan een ware chaos blijkt te zijn.

Tijd
Het team van De zoete inval, kan eigenlijk nauwelijks een team worden genoemd. Ze besteden hun tijd liever aan ruziën dan aan samenwerken. Het door hun bazin georganiseerde teambuildingsuitje kan dus alleen maar op een ramp uitlopen.

Onverwacht bezoek
Hanne mag, na de lockdown, eindelijk weer aan het werk en haar collega’s zijn nog steeds erg benieuwd naar haar dateleven. Of eigenlijk het ontbreken ervan, want naast haar werk en de zorg voor haar dochter heeft Hanne helemaal geen tijd voor mannen.

Doorbijten
Als Kelly eindelijk aan de slag gaat als tandartsassistente, kan ze haar geluk niet op. Dit is wat ze van jongs af aan heeft willen doen. Maar waarom voelt ze zich dan steeds minder op haar plek in dit werk?

In de verhalenbundel Nog lang en gelukkig krijg je van de auteur Jaimy Smeets een rondje geluk geserveerd.

Nog lang en gelukkig is een bundel met kortverhalen die, behalve hun lengte, ook het onderwerp geluk delen. Kortverhalen lijken wat mij betreft een beetje op de verhalen die je in een magazine vindt. Het soort vertelsels waar je, als je een abonnement hebt op een dergelijk magazine, vaak als eerste even naartoe bladert, omdat het leuke stukjes zijn die je alvast wilt lezen.

Jaimy Smeets heeft een aantal kortverhalen gebundeld en beschrijft daarin de geluksmomentjes van haar personages. Momentjes die zich onverwachts presenteren aan de karakters en die, zelfs als het een kort geluksmoment is, een prettig gevoel oproepen. De stijl van de auteur is fijn en de verhalen hebben, ondanks dat ik best meer over de leuke personages en hun belevenissen zou willen lezen, een afgebakend begin en einde.

Nog lang en gelukkig van Jaimy Smeets is een verhalenbundel met een aantal fijne tussendoortjes die je er gemakkelijk bij pakt als je kort even iets wil lezen of een momentje jouw gedachten wilt verzetten. Deze bundel krijgt 3 sterren van mij en ik ben benieuwd naar wat de auteur nog meer op papier gaat zetten.

Books en Butterflies

★★★
Nog lang en gelukkigTitel: Nog lang en gelukkig | Auteur: Jaimy Smeets | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: verhalenbundels | Verkrijgbaar als e-book  | 35 pagina’s | ISBN13: 9789464661231 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 18-08-2022 | Prijs e-book: €2,99 | Bestellen
<!–

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.