Op zoek naar de liefde


Op zoek naar de liefdeRecensie Op zoek naar de liefde door Sheila Vermeulen:
Liefde bestaat in vele vormen.

In Op zoek naar de liefde viert de e-book only uitgeverij Books & Butterflies de liefde met vijf liefdevolle korte verhalen.

De mooiste Valentijn – Sara Goossens
Op 14 februari belooft de eeuwige vrijgezel Mona zichzelf dat ze de volgende Valentijnsdag niet meer alleen is. Kan ze die belofte waarmaken?

“Ik neem mijn mobiele telefoon en maak een nieuw agendapunt voor volgend jaar. Volgend jaar ben ik niet meer alleen op Valentijnsdag, dat beloof ik mezelf.”-Sara Goossens

Hoofdpersoon – Cecile Koops
Kan er iemand tippen aan de hoofdpersoon uit een van haar verhalen? Of zal ze voortaan iedereen vergelijken met de perfecte man die ze zelf heeft gecreëerd?

Bubbels uit Barcelona- Isa Moora
Veronique kan niet meer ontkennen dat ze een oogje heeft op een van de bezoekers van de Geletterde Liefde. Maar waarom stelt hij altijd al die vragen aan haar?

Godin uit Oekraïne – Stef van Overstraeten
Zij is ongrijpbaar, dat weet hij. Ze draagt meer met zich mee dan ze hem ooit zal vertellen. Zal ze in de toekomst bij hem zijn of kan ze zich onmogelijk met iemand verbinden?

Blinde eenvoud – Claudia Vanzegbroeck
Fanny steekt haar bewondering voor Jonas niet onder stoelen of banken en ze hoopt dat hij net zoveel van haar gezelschap geniet als zij van dat van hem.

In Op zoek naar de liefde delen vijf auteurs een kort verhaal over de liefde in haar vele verschijningsvormen.

Zoals je verwacht bij korte verhalen, volgen de ontwikkelingen elkaar lekker snel op en weet je dat je niet lang hoeft te wachten op een ontknoping, waar iedere auteur op eigen wijze naartoe werkt. De schrijfstijlen van de auteurs liggen hier en daar wel een behoorlijk eind uit elkaar. Dat kan betekenen dat je je bij de ene stijl meer thuis zult voelen dan bij de andere. De verschillen zorgen voor voldoende afwisseling, maar voor mij persoonlijk waren deze soms net iets te groot.

Dat betekent overigens wel dat de vijf auteurs vanuit die verschillende invalshoeken en stijlen gezamenlijk hebben zorggedragen voor een gevarieerde bundel, waarin niet altijd de liefdesvorm opbloeit die je vooraf misschien had verwacht. Hierdoor kunnen sommige verhalen je niet alleen verrassen, ze kunnen je ook aan het denken zetten over jouw eigen ideeën over de liefde. Maar als je gewoon even lekker wilt ontspannen met een kort verhaal, dan is daarvoor in deze bundel ook voldoende materiaal te vinden.

Op zoek naar de liefde is opnieuw een fijne feelgood verhalenbundel van Books & Butterflies, waarin de liefde breder wordt getrokken dan alleen de romantische vorm. Deze vijf verhalen krijgen samen 3.5 sterren van mij.

Books en Butterflies

★★★
Op zoek naar de liefdeTitel: Op zoek naar de liefde | Auteur: diverse auteurs | Uitgeverij: Books & Butterflies | Categorie: feelgoodroman, verhalenbundel | Verkrijgbaar als e-book | 46 pagina’s | ISBN13: 9789464510652 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie:  20-02-2022 | Prijs: e-book €5,99 | Bestellen

Storytel header

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.