Valentijn met twee


Recensie Valentijn met twee door Sheila Vermeulen:
In de verhalenbundel Valentijn met twee worden de lezers getrakteerd op, de vijf hieronder genoemde, korte verhalen van vijf verschillende auteurs:

Topverkoper – Cecile Koops
Een crush van vroeger, een bijzondere cupido en de mogelijkheid voor een tweede kans.

Liefde in tijden van moord – Claudia Vanzegbroeck
Gevoelens en heimelijke blikken binnen de muren van de gevangenisbibliotheek.

Glimlach naar een schaduw – Alex Peeters
Kun je opnieuw leren glimlachen en de zon zien, als je het liefste in je leven hebt verloren?

Autocrush – Isabelle Paz Soldan
Een anonieme beller, een botsing en bossen vol met bloemen voor Valentijnsdag.

Het kaartje – Kaat De Kock
Een date, een gedurfde valentijnskaart en een ongemakkelijke vergissing.

Valentijn met twee is de tweede verhalenbundel van de vrij nieuwe uitgeverij Books and Butterflies. Net als in hun voorgaande bundel (All I want for Christmas is you) zijn de verhalen buitengewoon kort en vind je na ieder verhaal ook een beknopte biografie van de, bij dat verhaal behorende, auteur. Waardoor je niet alleen de stijl van diverse auteurs, maar ook de auteurs zelf, een heel klein beetje leert kennen.

Het concept met de biografieën en de lengte van de verhalen vind ik leuk uitgevoerd. Door de verschillende vertelwijzen heb je sneller voor ieder wat wils en zal deze voorkeur per lezer verschillen. Zelf miste ik, waarschijnlijk juist door die beperkte lengte, bij sommige verhalen wat uitwerking of voelde het einde redelijk abrupt, maar heb ik de verhalen wel met plezier gelezen.

Valentijn met twee is waarschijnlijk geen bundel die je oppakt als je heel veel leestijd voor jezelf hebt vrijgemaakt, omdat de verhalen en de bundel dan wellicht te kort zijn. Waarmee je ook direct een voordeel van deze korte verhalen te pakken hebt. Ze zijn ideaal voor als je weinig tijd hebt en toch iets wilt lezen, als je even ergens moet wachten of als je een korte pauze hebt.

Valentijn met twee is een boek dat zich, denk ik, het best laat omschrijven als een leuk ‘tussendoortje’ voor lezers die af en toe gewoon even een klein verhaaltje willen lezen. Ik geef deze bundel 3 sterren.

★★★
Titel: Valentijn met twee | Auteur: diverse auteurs | Uitgeverij: Books and Butterflies | Categorie: feelgoodromans-verhalenbundels | Verkrijgbaar als: e-book | 38 pagina’s | ISBN13: 9781393616900 | Verkrijgbaar sinds: 01-02-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 10-02-2021 | Prijs: e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.