Als de sluier wordt opgelicht


Als de sluier wordt opgelichtDe dood als poort naar een nieuw begin

Richard Hoofs heeft vanuit zijn ervaringen als huisarts deze verhalenbundel geschreven. Alle 24 verhalen die erin opgenomen zijn, zijn gebaseerd op eigen belevenissen. Als huisarts werd hij vaak geconfronteerd met sterven en deze bijzondere verhalen leggen daarvan een getuigenis af. Als kind al hoorde hij van zijn moeder dat de dood niet het einde was, maar een doorgang naar een ander leven: alsof er een sluier wordt opgelicht. 

Toen zijn vriend Paul door een noodlottig ongeluk overleed, werd hij voor de eerste keer van dichtbij geconfronteerd met de dood en begon hij na te denken over de zin van het leven. In zijn dromen kwam zijn moeder naar hem toe en dat veranderde zijn visie op leven en dood. De verhalen in Als de sluier wordt opgelicht geven zijn bijzondere ervaringen weer van zijn ontmoetingen met patiënten.

Als de sluier wordt opgelicht is een ontroerende en troostrijke bundel voor veel mensen die met verlies en afscheid door de dood te maken hebben. Deze verhalen kunnen er tevens voor zorgen dat de angst voor de dood voor een groot gedeelte weggenomen wordt en dat iemand in vrede over kan gaan en in liefde losgelaten kan worden. Door het lezen van dit boek wordt het taboe dat er bestaat over de dood, doorbroken en kan het verdriet verlicht worden.

Als de sluier wordt opgelicht bevat naast een voorwoord, een inleiding, een epiloog en een nawoord de 24 verhalen uit de ervaringswereld van Richard Hoofs. Ook zijn er nog een literatuurlijst en tips voor boeken en Dvd’s opgenomen, zodat het altijd mogelijk is om meer verdieping te verkrijgen over de overgang van het leven naar de dood. Er is zoveel onderzoek naar gedaan, onder andere ook door de Nederlandse cardioloog Pim van Lommel.

De schrijfstijl van Richard Hoofs is zeer toegankelijk, de verhalen lezen als een hartverwarmende getuigenis van situaties die gaan over gewone mensen. En juist dat maakt dat de angst en de onbekendheid voor de dood makkelijker losgelaten kunnen worden. Als de sluier wordt opgelicht is een aanrader voor iedereen die te maken heeft met sterven en afscheid nemen.
Obelisk nieuw

★★★★
Als de sluier wordt opgelichtTitel: Als de sluier wordt opgelicht | Auteur: Richard Hoofs | Uitgeverij Obelisk | Categorie: spiritualiteit | Verkrijgbaar als paperback | 140 pagina’s | ISBN13: 9789493071346 | Verkrijgbaar sinds: november 2019 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 11-02-2022 | Prijs: €22,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.