De Meester van de Eindtijd


De Meester van de EindtijdPoëtische proza vol hoop 

Marcel Messing is antropoloog-filosoof, dichter en schrijver en gaf honderden lezingen. Zijn werk is al vertaald in diverse talen en hij is een groot kenner van de tradities van Oost en West. Hij verbindt zijn verworven inzichten in zijn boeken en artikelen en deelt die met de lezer. De Meester van de Eindtijd verscheen voor het eerst in 2015 en nu in 2021 is door de grote vraag ernaar al de derde druk verschenen.

Het is dan ook een bijzonder boek! Geïnspireerd door het werk van de dichter Kahlil Gibran (1883-1931), in het bijzonder zijn boek De Profeet, schreef hij De Meester van de Eindtijd. Zijn boek is ook opgedragen aan deze schrijver. Zoals in De Profeet het schip aanmeert in Orfaleze, komt De Meester vlak voor het einde van de aarde, moeder Gaia, aan in de westerse havenplaats Novaterra.

Daar verkondigt hij zijn boodschap van liefde, dankbaarheid en vrijheid. Hij roept iedereen op zich te bevrijden van de slavernij van de macht, die wetten voorschrijft, onderdrukt, regels opstelt waaraan iedereen zich heeft te houden. Hij houdt de mensen die daar komen om hun Meester te ontvangen en naar hem te luisteren, voor dat ze gaan leven vanuit hun hart, zodat ze vrij worden en niet meer gebukt gaan onder het juk van de overheersing.

Het boek ademt een sfeer van liefde en dankbaarheid. Het biedt hoop op een toekomst vol troost, een zeer actueel onderwerp in deze tijden van beperking. Het is vooral een inspirerend boek dat mooi en herkenbaar geschreven is vol poëtische volzinnen.

“Wie veel dingen kent maar niet weet van het ene, weet niets. Eén hemelse dauwdruppel die het hart beroert, bevat meer wijsheid dan een oceaan van kennis in het hoofd.” Marcel Messing.

Prachtig taalgebruik, inspirerende levenswijsheden, boodschappen vol liefde en licht maken Een Meester van de Eindtijd tot een kostbaar boek dat voor iedereen een kleinood is om te koesteren.


Obelisk nieuw

★★★★★
De Meester van de EindtijdTitel: De Meester van de Eindtijd | Auteur: Marcel Messing | Uitgeverij: Obelisk Boeken | Categorie: Spiritualiteit | Verkrijgbaar als paperback | 124 pagina’s | ISBN13: 9789493071834 | Verkrijgbaar sinds: juli 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 06-11-2021 | Prijs: €20,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.