Heelmeesters


HeelmeestersIn de voetsporen van de Egyptische Sjamanen 

Richard Hoofs is arts, acupuncturist en coach. Zijn buitengewone interesse in de holistische geneeskunde bracht hem bij de oude heelmeesters uit Egypte. In dit boek bepleit hij om op hun manier naar de totale mens te kijken: lichaam, persoon en ziel betrekken bij het helen van de mens. De Westerse geneeskunde is gericht op het genezen van het lichaam, maar als we kijken naar de totale mens, zal de heling vollediger zijn. En de kennis en wijsheid van de Egyptische sjamanen zal hierbij tot grote steun kunnen zijn.

In Heelmeesters maakt de auteur ons deelgenoot van de helende gaven van de heelmeesters uit het oude Egypte. Omdat zij eerst priester waren geworden en enkelen van hen daarna opgeleid werden tot heelmeester, keken zij op een andere manier naar de mens. Zij leefden vanuit het diepe besef dat alles met alles in verbinding stond en dat, door te werken met de totale mens, werkelijke heling bereikt kon worden.

Richard Hoofs geeft in Heelmeesters een inkijk in de Egyptische oudheid en alle wijsheid die daar vergaard was. Het was een hoogstaande beschaving en misschien ligt er al een verbinding met het verdronken werelddeel Atlantis. De heelmeester maakte gebruik van goddelijke krachten en door middel van meditatie kwam de juiste heling tot hem. En die heling kon heel divers zijn, van chirurgie tot energetische behandelingen en van magische rituelen tot geneesmiddelen uit de planten- en kruidenwereld. Het doel was de mens als eenheid te zien: Ka, de persoonlijkheid, en Ba, de ziel, samen met het lichaam weer in balans te brengen en zo genezing te bewerkstelligen.

Heelmeesters is duidelijk en toegankelijk geschreven. De geschiedenis van de Egyptische oudheid wordt op een interessante en aansprekende manier verteld. We worden ingewijd in de cultuur, het hoogontwikkelde bewustzijn en de oeroude geschriften waar zelfs de Grieken kennis van namen. De tekst wordt op veel plaatsen aangevuld met prachtige foto’s van Egyptische afbeeldingen, van tempels, piramides en oude geschriften. Zelfs van enkele goden is een foto in kleur afgedrukt. Verder zijn er diverse meditaties weergegeven om de dertien chakra’s waarvan bij de Egyptenaren sprake was, te activeren. Maar ook oefeningen en recepten worden vermeld.

Heelmeesters is een inspirerend boek. De beschreven wijsheid en kijk op het leven van de oude Egyptenaren is overweldigend. Door het lezen wordt er iets in je geraakt dat alleen maar met respect benaderd kan worden. Wat een prachtige oude cultuur waarvan we alleen maar kunnen leren en in nederigheid kennis van kunnen nemen. Een prachtig geïllustreerd boek met een diepe wijsheid die ons weer in contact kan brengen met onze diepste kern! 


Obelisk nieuw

★★★★★
HeelmeestersTitel: Heelmeesters | Auteur: Richard Hoofs | Uitgeverij: Obelisk Boeken  | Categorie: spiritualiteit, religie | Verkrijgbaar als paperback en hardcover | 228 pagina’s | ISBN13: 9789493071179 | Verkrijgbaar sinds: juli 2019 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 29-11-2021 | Prijs: €29.99, hardcover €34.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.