Uiteindelijk komt alles goed


Bewust vrede scheppen

De Zwitserse Christina von Dreien is al bekend van drie eerder verschenen boeken, die stuk voor stuk bestsellers waren. De eerste twee delen zijn geschreven door Bernadette von Dreien, de moeder van Christina. In het derde deel en in dit boekje is Christina zelf aan het woord. Inmiddels is ze 19 jaar, ze geeft seminars en interviews waaruit blijkt hoe bewust ze leeft, hoe wijs ze is en dat ze anderen daarin wil laten delen.

De ondertitel: hoe we zelf een volmaakte wereld kunnen scheppen, is zeer van toepassing . Dit boekje dat maar uit 96 bladzijden bestaat, is een boodschap van hoop en vertrouwen in deze vreemde moeilijke tijden. Ze heeft de tekst van dit boekje al geschreven in september 2020 en daar waarschuwt ze al voor een nieuwe lockdown die waarschijnlijk heftiger zal verlopen dan de eerste. En nu, een paar maanden verder, kunnen we alleen maar beamen dat ze daar gelijk in had. Maar meteen geeft ze handvatten hoe we om kunnen gaan met deze beperkende maatregelen vanwege de pandemie.

Christina hamert erop dat angst onze trilling verlaagt. Hier wordt door de ‘verhalenvertellers’ op ingewerkt door doemscenario’s voor te schotelen. Als we daarin meegaan, worden we geregeerd door de angst, terwijl we diep van binnen weten dat uiteindelijk alles goed komt. Ze geeft mogelijkheden hoe om te gaan met deze negatieve informatie. Door een volmaakte wereld te visualiseren en met ons gevoel die visualisatie te beleven, creëren we een hoger trillingsgetal. Ook dankbaarheid voor alles wat er nog wel is, kan ons helpen in een positieve vibe te blijven. En dat sleept ons door de crisis heen.

Hoewel het maar een dun boekje is, staat er een schat van informatie in waar we ons door kunnen laten inspireren. Christina wijst ons de weg door op een andere positievere manier in de wereld te staan. En hoe meer mensen er meegaan in positiviteit, hoe groter het energieveld is dat gecreëerd wordt en hoe eerder de wereld kan en zal veranderen. Dat gaat ervoor zorgen dat het negatieve systeem ineenstort en daar is iedereen bij gebaat.

Niet alleen de titel Uiteindelijk komt alles goed geeft hoop voor de toekomst, de inhoud inspireert op nog indringender wijze. Voor iedereen die af en toe meegaat in de angst die gecreëerd wordt, is dit boekje een echte aanrader. Christina von Dreien weet, ondanks haar jeugdige leeftijd, ons te inspireren een positieve bijdrage te leveren aan een betere toekomst. Laten we samen een wereld scheppen die vol liefde, positiviteit en dankbaarheid is.

★★★★★
Titel: Uiteindelijk komt alles goed | Subtitel: Hoe we zelf de wereld kunnen helen | Leesfragment | Auteur: Christina von Dreien | Uitgeverij Akasha | Categorie: Spiritualiteit | Verkrijgbaar als paperback | 96 pagina’s | ISBN13: 9789460152054 | Verkrijgbaar sinds: december 2020 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 04-01-2021 | Prijs: € 17,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.