Hoe een kind van de hemel een kind van de aarde wordt


Hoe een kindZwangerschap en geboorte spiritueel bekeken

Coby de Jong is schrijfster, yogadocent en gastouder. Vanuit haar praktijk Sterrenkind geeft ze massage voor zwangeren en baby’s en met haar boek Hoe een kind van de hemel een kind van de aarde wordt hoopt ze een veel groter publiek te bereiken en meer bewustwording te creëren voor ouders en hun kinderen. Vanuit spiritueel oogpunt geeft ze inzichten, handvatten en praktische tips rondom zwangerschap en geboorte. Ze laat je zien hoe je contact maakt met het kindje in je buik, hoe je naar reïncarnatie kunt kijken en hoe het bewustzijn van de baby zich tijdens de zwangerschap en de geboorte ontwikkelt. Ze geeft op een begrijpelijke wijze weer hoe de overgang van geestelijk naar stoffelijk verloopt.

Na een inleiding en een voorwoord beschrijft ze in vijftien hoofdstukken hoe je het beste je kindje, zowel voor als na de geboorte, kunt benaderen. Het boek wordt afgesloten met een gedeelte oefeningen die je helpen de beschreven theorie te verdiepen en meer bewustzijn te creëren. Wat vooral opvalt, is de liefde waarmee het hele proces rondom zwangerschap en geboorte benaderd wordt. Nergens wordt een oordeel gegeven en voor alles en iedereen is begrip, welke keuze er ook ooit gemaakt is. Kinderen houden volwassenen een spiegel voor en samen met je kindje groei je in je bewustzijn.

“Hiermee wil ik aangeven dat ouders en kinderen gelijksoortige processen aangaan in het leven en dat schuldgevoelens vaak misplaatst zijn: ze zijn niet relevant en lossen niets op.”– Coby de Jong

Het taalgebruik in het boek is prettig en toegankelijk. Voor je het weet, is het boek uit en sla je het met een gevoel van diepe herkenning weer dicht. Maar gelukkig is er dan nog veel meer om mee aan de gang te gaan: de 21 oefeningen achter in het boek. Bovendien staan er op de website van uitgeverij Obelisk visualisaties en meditaties die van toepassing zijn op de tekst in het boek. Een fijne aanvulling om dieper in je gevoel en dat van het kind te komen. De boeken die in de tekst genoemd worden, zijn niet in een aparte lijst opgenomen, maar op de website van de auteur http://www.sterrenkind.com is een uitgebreide literatuurlijst te vinden. Bovendien is haar site een fijne aanvulling op de gelezen informatie.

Het boek Hoe een kind van de hemel een kind van de aarde wordt heeft een aantrekkelijke cover. Tegen de achtergrond van een van de bijenwas artworks, die ook bij ieder hoofdstuk terugkomen, staat een baby’tje afgebeeld, opgenomen in de bescherming van een maan die uitloopt in een hand. Het geeft op een bijzondere manier de sfeer van het boek weer. Je voelt de warmte en liefde van het boek af stralen.

Dit boek is onmisbaar voor diegenen die zwanger willen worden, maar zeker voor iedereen die op welke manier dan ook te maken heeft met zwangerschap en geboorte. Ook als je het boek pas leest als je al kinderen hebt, dan nog is het een geweldige stimulans om anders naar deze onderwerpen te kijken. Wat bijzonder dat Coby de Jong haar ervaringen en inzichten met anderen heeft willen delen.

Obelisk nieuw

★★★★★
Hoe een kindTitel: Hoe een kind van de hemel een kind van de aarde wordt | Auteur: Coby de Jong | Uitgeverij Obelisk | Categorie: Spiritualiteit | Verkrijgbaar als paperback | 206 pagina’s | ISBN13: 9789493071711 | Verkrijgbaar sinds: april 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 30-08-2021 | Prijs: €29,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.