Kind van de nieuwe tijd


Kind van de nieuwe tijdOp weg naar herkenning

In dit boek beschrijft Annemarie C. van der Grift haar zoektocht naar wat haar tweede kind Chris kan helpen zich beter te voelen. Al van baby af aan voelt Annemarie dat hij ‘anders’ is. Hij huilt veel en voelt zich kennelijk niet lekker in zijn velletje zitten, maar wat hem mankeert, is lange tijd onduidelijk.

In het eerste deel van het boek, autobiografie, vertelt ze over de impact die Chris als huilbaby heeft op haar gezin. Ook over het onbegrip uit haar omgeving, de oordelen van anderen en de ‘goede raad’ die anderen ongevraagd geven. Vaak voelt ze ‘intuïtief’ aan dat dit haar zoon niet kan helpen, maar wat wel….. Zelf is ze werkzaam in de reguliere zorg en als allereerste zoekt ze in die sector naar een oplossing tot ze uiteindelijk in contact komt met een medium. Zij bevestigt wat ze diep van binnen al voelde: Chris is hooggevoelig. Door adviezen van het medium op te volgen merkt ze dat Chris daarmee geholpen wordt.

De auteur geeft met dit persoonlijke verhaal weer welke strijd ze geleverd heeft. Als haar derde kind, Simon, ook een huilbaby blijkt te zijn, wordt de belasting alleen maar meer en de zoektocht intenser. En hoe meer ze gaat herkennen van het gedrag van haar kinderen, hoe meer duidelijkheid ze krijgt en hoe beter ze ermee om kan gaan. Ook gaat ze beter begrijpen hoe ze haar eigen jeugd heeft ervaren en waarom ze is zoals ze is. Om anderen te helpen begint ze met het schrijven van blogs. Daar krijgt ze veel respons op. Verder volgt ze cursussen om zichzelf te ontwikkelen en daardoor anderen te steunen.

In het tweede deel van het boek, dat maar een klein gedeelte beslaat, geeft ze oefeningen, tips, voorbeelden en inzichten. Jammer dat dit gedeelte maar zo kort is, maar ze belooft hier in het tweede deel verder op terug te komen. Wat ze vooral wil benadrukken in dit boek, is dat het voor je kind belangrijk is je moederhart te volgen en het kind de ruimte te geven zichzelf te zijn, waarbij het de volledige steun van de ouders ontvangt in zijn ontwikkelingsproces. Omdat ze zelf veel heeft gedaan aan persoonlijke ontwikkeling en bewustwording, is ze nu in staat anderen te ondersteunen. Door een kijkje te nemen op haar website visionoflight.nl krijg je inzicht in alles waarin ze kan helpen. Achter in het boek geeft ze ook nog een overzicht van de geraadpleegde bronnen in de vorm van literatuur en websites, zodat iedereen ook een richtlijn heeft waar aanvullende informatie te vinden is.

Het eerste deel van Kind van de nieuwe tijd (dat je eigenlijk niet los kunt zien van het tweede deel) bestaat voornamelijk uit het autobiografische verhaal van een moeder die op zoek is naar hulp en begrip voor haar kinderen. Veel kan herkend worden door anderen die in een vergelijkbare situatie zitten, zoals ouders van huilbaby’s. Maar ook hulpverleners, leerkrachten en andere opvoeders kunnen hun voordeel doen met dit boek.
Obelisk nieuw

★★★
Kind van de nieuwe tijdTitel: Kind van de nieuwe tijd Deel 1 – Op weg naar herkenning | Auteur: Annemarie C. van der Grift | Uitgeverij: Obelisk | Categorie: Spiritualiteit | Verkrijgbaar als paperback | 235 pagina’s | ISBN13: 9789493071759 | Verkrijgbaar sinds: april 2021| Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 19-08-2021 | Prijs: € 26,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.