Bestaansrecht


Bestaansrecht 3d coverEen eyeopener om ons verleden te helen 

Maarten Oversier beschrijft in Bestaansrecht hoe we licht kunnen werpen op de verdrongen historie die wij nog in ons dragen, zoals de subtitel aangeeft. Zelf is hij reïncarnatie- en regressietherapeut en met zijn jarenlange ervaring heeft hij duidelijk ontdekt waar de knelpunten zitten bij mensen, waardoor ze niet kunnen helen. Er zijn vier belangrijke gebieden waarin de grootste trauma’s kunnen huizen: vorige levens, voorouders, oorlog en de kerk. Bij ieder onderwerp geeft hij een verklaring van wat er speelt en hoe we ernaar kunnen kijken en alles staaft hij met voorbeelden uit zijn eigen praktijk.

De aantrekkelijke hardcover met leeslint ziet er mede door de prachtige illustraties op de kaft luxe uit. En ook de binnenkant kent hier en daar aanvullende tekeningen en foto’s. Dat zorgt ervoor dat het boek uitnodigt om te gaan lezen. De schrijfstijl is prettig en de inhoud leest soms als een spannende roman door de vele praktijkvoorbeelden en soms als intrigerende onthullende informatie. Het boek verveelt nergens, maar blijft verwonderen. De tekst is nergens veroordelend, maar datgene wat de cliënt aangeeft, wordt gevolgd. Dader en slachtoffer wisselen elkaar af en de macht in allerlei situaties speelt een bepalende rol.

Voor iedere situatie is begrip en de traumatische ervaring die omhoog gehaald wordt en verwerkt, is helend. Daarna komt er ontspanning en is er ruimte voor een leven dat het weer de moeite waard is om geleefd te worden, omdat de persoon weer zijn bestaansrecht terugkrijgt. Door het blootleggen van de schaduwkanten, de donkere stukken die in ieder persoon huizen, gaat de energie weer stromen en ervaren mensen weer levensvreugd. Het werk dat Maarten Oversier doet in deze turbulente tijd, brengt mensen tot rust en aanvaarding, maar dan vanuit een hernieuwde levensvreugde. En niet alleen voor de persoon zelf, maar ook voor voorouders en nakomelingen gaat van de sessies een helende werking uit.

Tijdens het lezen komt het regelmatig voor dat er in de eigen geschiedenis al meer duidelijkheid komt door alle ervaringsverhalen. Regelmatig zijn er stukken die herkenning opleveren, al is het maar voor een klein gedeelte. Natuurlijk zou het voor iedereen zinvol zijn om zijn eigen geschiedenis te onthullen en te ontdoen van belastende informatie door de pijn onder ogen te zien en niet verborgen te houden, maar het lezen alleen al zorgt voor verduidelijking en daardoor verlichting.

In Bestaansrecht is de vrucht van 25 jaar werken met trauma’s op genoemde terreinen opgetekend. Wat een geweldig boek dat alleen al door het in bezit te hebben en stukken te lezen, helend kan werken. De energie die van de schrijver uitgaat, spat van de bladzijden af. Ook de beschreven informatie is up to date. Het onderwerp corona wordt zelfs al aangestipt. Achter in het boek staan drie QR-codes die na het scannen een waardevolle aanvulling geven op de inhoud. En ook de website maartenoversier.com is de moeite waard om te bekijken. Dit boek is onmisbaar voor iedereen die zichzelf wil begrijpen en bevrijden van belastende, destructieve informatie. Een echte aanrader!

Vector

★★★★★
Bestaansrecht platTitel: Bestaansrecht | Auteur: Maarten Oversier | Uitgeverij: London Books | Categorie: Spiritualiteit | Verkrijgbaar als hardcover | 320 pagina’s | ISBN13: 9789493191709 | Verkrijgbaar sinds: september 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 20-10-2021 | Prijs: €29,95 | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna

London Books

top in tweedehands esoterie boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.