De vijfde dimensie


De vijfde dimensieAlles gebeurt met een reden

Hoofdpersoon Nick Larson, al eerder bekend van De vierde dimensie, heeft zijn leven totaal omgegooid. Van een rijke beurshandelaar via de schuldsanering is hij eigenaar geworden van de reisorganisatie die reizen naar Lourdes organiseert. Op een van die reizen die hij altijd zelf begeleidt, ontmoet hij de uit Iran gevluchte Almira. Op slag is hij tot over zijn oren verliefd en die liefde blijkt wederzijds te zijn. Samen ondernemen ze in de lockdownperiode tijdens de pandemie een reis naar het mystieke Tibet. Daar ontvangen ze in de Jokhang tempel een eeuwenoude boekrol, die daar speciaal voor hen opgeslagen was met een unieke levensopdracht.

Terug in Nederland krijgt Nick corona, hij vecht voor zijn leven, heeft een BDE (bijna-dood-ervaring) en neemt zich dan voor zijn opdracht serieus te nemen. Hij begint met het schrijven van zijn levenswerk: De vijfde dimensie. Door de reis naar Tibet en de doorgemaakte corona-infectie heeft zijn intuïtie een grote vlucht genomen. In dit boek deelt hij zijn opgedane ervaringen met de lezer.

De vijfde dimensie leest als een roman, maar dan met een diepere laag. Hoewel de verliefdheid van Nick en Almira een grote plaats inneemt, is er ook aandacht voor het spirituele. Bijzonder is het ook te lezen over de Iraanse gebruiken en rituelen, terwijl ook de wijsheden van de Soefibeweging genoemd worden. De beschrijving van Tibet is beeldend te noemen, je ziet het landschap en de mystieke belevenissen in de tempel aan je geestesoog voorbijtrekken.

De schrijfstijl van Hans Peter Roel is prettig en zeer toegankelijk. Naast de nodige spanning die erin speelt, zijn de spirituele gebeurtenissen zeker van belang. Diverse wijsheden passeren de revue. In het nawoord worden de drie sferen van de vijfde dimensie uitgelegd. Daarna volgen er drie manieren om actief in contact te komen met de spirituele wereld. Door die te volgen is het mogelijk zelf zover te komen, zodat er een groei op het persoonlijke vlak plaats kan vinden.

Hans Peter Roel heeft als missie mensen te helpen bewuster en krachtiger in het leven te staan. Hoewel andere boeken iets meer raken, is hij in De vijfde dimensie hierin zeker geslaagd.

★★★★
De vijfde dimensieTitel: De vijfde dimensie | Auteur: Hans Peter Roel | Uitgeverij: N.E.X.T. Company  | Categorie: Spirituele romans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 352 pagina’s | ISBN13: 9789079677955 | Verkrijgbaar sinds: april 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 14-11-2022 | Prijs: paperback €21,95, e-book € 12,95 | Online te bestellen via: Bol.com, Bookspot en Bruna.
Next Company

top in tweedehands esoterie boeken

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.