De Wonderen van De Kasa


De wonderen van de kasaEen spiritueel sprookje

Het verhaal begint met een droom van Bessia, een meisje van 7 jaar, waarin ze haar grootmoeder ontmoet, die ze in haar jonge leven nooit heeft gekend. Deze vrouw vertelt haar altijd op haar intuïtie te blijven vertrouwen en haar hart te volgen. Bessia begrijpt de strekking van de boodschap niet, maar voelt dat ze iets bijzonders heeft meegemaakt. 

Bessia leeft met haar moeder in een klein dorp, haar vader heeft hen verlaten zonder dat ze weten waarheen. Ze groeit op met alleen haar moeder. Een aantal jaren later krijgt ze de kans op reis te gaan om een belangrijke opdracht te vervullen. Ze voelt dat ze dit moet doen en dat die reis veel voor haar zal betekenen. De legende die rondgaat in haar dorp over de Kasa, de Uitverkorene die de wereld zal gaan verbeteren, maakt diepe indruk op haar. Tijdens de reis waarin ze op zoek is naar avontuur, de liefde en zichzelf, blijkt dat zijzelf de Kasa is is. Haar verwarring is groot: hoe moet ze haar taak vervullen? Tegenstrijdige gevoelens spelen haar parten. Eens te meer voelt ze dat ze ook maar een mens is: kan ze haar levensmissie vol vertrouwen aanvaarden?

Bessia beleeft veel avonturen waarin ze telkens iets meer op haar intuïtie leert te vertrouwen. Ze krijgt veel teleurstellingen te verwerken, maar ontmoet ook het geluk. Ze ontdekt dat als ze zichzelf weet te vinden, ze in staat zal zijn haar grote taak te vervullen. Het verhaal boeit van het begin tot het eind, mede door de magische sfeer die erin opgeroepen wordt. Het is echt een modern sprookje met een spirituele inslag.

De Wonderen van de Kasa vermaakt en ontroert. Het is een prachtig verhaal dat hoop biedt op een nieuwe toekomst. Deze debuutroman van Macy Annabelle Pole maakt diepe indruk, het is een intelligent en spiritueel verhaal. Het boek kent een prachtige schrijfstijl die er mede voor zorgt dat je meegezogen wordt in de sprookjesachtige sfeer die opgeroepen wordt. Maar nog veel meer laat De Wonderen van de Kasa je diepgang ervaren, die raakt en inspiratie geeft.

De Wonderen van de Kasa is verdeeld in vier delen, die refereren aan de vier maanfases, heel origineel gevonden. Het is een verhaal met een boodschap die inspireert en blij maakt. Hopelijk wordt dit veelbelovende debuut opgevolgd door meer werken van haar hand. Het poëtische en beeldende taalgebruik roept om meer.

★★★★★
De wonderen van de kasaTitel: De Wonderen van de Kasa | Auteur: Macy Annabelle Pole | Uitgeverij: Paris Books | Categorie: Spirituele romans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 220 pagina’s | ISBN13: 9789493280359 | Verkrijgbaar sinds: september 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 17-09-2022 | Prijs: € 20,95, e-book € 11,95 | Bestellen

Paris books

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.