Wild Hart


Recensie Wild Hart door Antoinette van Steeg:
In de roman Wild Hart neemt Monique van der Weijden in 5 delen de lezer mee in het leven van Barbara. In het eerste deel maken we kennis met de drukke Barbara, getrouwd en moeder van vier kinderen. Het leven is letterlijk en figuurlijk vol rijkdom. Ze wonen op een boerderij met eigen paarden. Als ze een ongeluk krijgt, met een bijna-doodervaring, komt ze tot inkeer. Is haar leven wel zo rijk?
Barbara besluit voor zichzelf te kiezen en ze scheidt van haar man Jaap. Ze neemt daarmee afscheid van een leven met geld, en ruilt dit in voor een leven waarin ze nauwelijks wat te besteden heeft. Ze duikt letterlijk en figuurlijk een heel ander leven in. Zo begint ze tijdens de wintersport een relatie met een getrouwde man. In eerste instantie voor de vakantie, maar uiteindelijk zien ze elkaar nog een lange periode daarna.

Na deze relatie houdt het voor haar niet op. Ze besluit, na een gesprek met haar dochters, haar eerste liefde op te zoeken. Ze vindt hem en reist voor hem af naar Ghana. Het lijkt nog steeds goed te zitten tussen hun, totdat hij getrouwd blijkt. Wil ze wel zijn tweede vrouw worden?

Eenmaal terug in Nederland, besluit ze met een vriendin de 800 kilometerlange pelgrimstocht Santiago de Compostella te lopen. Uiteindelijk zal het een tocht worden die ze alleen loopt. Onderweg ontmoet ze diverse mensen met ieder hun eigen verhaal. Haar eigen verhaal over haar jeugd, verdriet en misbruik komt tijdens de tocht ook naar boven. Ze realiseert zich nu wat haar leven voor haar, tot nu toe, betekend heeft.

In het laatste afsluitende deel reist ze af naar Peru. Ze maakt hier kennis met de Ayahuasca, een medicijnplant tegen verslavingen en psychische problematiek. Eindelijk weet ze wat ze wil en is ze in staat tot acceptatie.

Eerlijk gezegd begon ik het boek met een open mind. Ik wist niet wat ik kon verwachten. Nou ik ben aangenaam verrast door Wild hart. Vanaf het begin word je het verhaal ingezogen. Het voelt persoonlijk aan en haar leven draait echt 360 graden, als ze voor zichzelf kiest. Er gebeurt zoveel met Barbara. Ze zit met zichzelf in de knoop, maar ervaart anderzijds een hoop liefde en passie. Ook is dit een fase in haar leven om te zorgen dat ze háár betekenis van het leven helder heeft.

De vijf delen vertellen elk een proces waar ze op dat moment voor kiest of dat haar overkomt en haar ervaringen tijdens deze periode. Het maakt haar kwetsbaar en sterk tegelijk. Wild hart is echt een aanrader voor vrouwen die in een vergelijkbaar proces zitten als Barbara. Het zal ogen en harten openen van lezers.
Wie meer kennis wil opdoen over de zin en betekenis van het leven en op zoek is naar eigenwaarde, is Wild hart een topper om te lezen.
Ik geef het boek 4,5 sterren.

★★★★

Titel: Wild hart | Auteur: Monique van der Weijden | Uitgeverij Palmslag | Categorie: Literaire romans | Uitvoering: paperback | pagina’s | ISBN13: 9789491773952 | Verkrijgbaar sinds: 10-11-2018 |Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 14-01-2019 | Prijs: €9,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.