Wraak


Wraak nieuwRecensie Wraak door Sheila Vermeulen:
Een redelijk overzichtelijke actie verandert in een gecompliceerde en gevaarlijke missie.

Nu zijn legertijd achter hem ligt, kan Wolf zich, samen met Jan van Dam, richten op het runnen van hun detectivebureau en het op poten zetten van hun beveiligingsbedrijf voor handelsschepen. Totdat hij, na een zeer verontrustend gesprek, zijn familie te hulp moet schieten.

Voor Wolf en zijn bloedbroeders start een race tegen de klok om zijn nicht Sanne te bevrijden uit de handen van de Albanese maffia. Wat Wolf dan nog niet weet, is dat de missie een stuk gecompliceerder zal worden, omdat de enige reden waarom Sanne haar beestachtige misbruik wil overleven, de gedachte aan wraak is.

“Ze had genoeg geld verdiend in de diamanthandel en wilde dat leven achter zich laten. Maar bij het afronden van haar laatste klus is ze in de handen van de Albanese maffia gevallen, een organisatie die in wreedheid zijn gelijke niet kent.”-Rolf Österberg

Zullen de bloedbroeders erin slagen om de daders ter verantwoording te roepen, zodat Sanne de wraak krijgt die ze zoekt en verdient?

Wraak van Rolf Österberg is een spannende actiethriller waarin de roep om wraak, en een uiterst gevoelige missie, boven de grenzen van landen, instanties en geheime diensten uitstijgt.

Rolf Österberg belicht het verhaal vanuit meerdere perspectieven, zodat je niet alleen Wolf en zijn team volgt. Je leest ook over de verschrikkingen die Sanne heeft moeten meemaken na haar verdwijning en je kijkt mee met de personages die dit allemaal op hun geweten hebben.

Een boek als dit heeft een gedegen en uitgebreide opbouw nodig. In het begin kun je daardoor het gevoel krijgen dat dat wat remmend werkt. Maar als je erbij stilstaat hoeveel research, kennis en voorbereiding dat vereist, kan het haast niet anders dan dat dat vooral bewondering oproept.

Deze intensieve inleiding van het verhaal verhoudt zich met het minutieuze stappenplan dat de personages volgen om hun missie in gang te kunnen zetten. Hierdoor heeft Rolf Österberg een realistisch overkomende thriller geschreven, waarin tot de verbeelding sprekende personages, die al eerder op leven en dood naast elkaar hebben gestreden, ondanks de risico’s, opnieuw voor elkaar door het vuur gaan.

In Wraak stap je samen met Wolf en zijn team in de schimmige wereld van de misdaad, waar vrouwen-, drugs- en wapenhandel aan de orde van de dag zijn. Tegenover deze wrede wereld heeft Rolf Österberg een broederschap gezet die vriendschap, eergevoel en onvoorwaardelijke steun hoog in het vaandel heeft staan. Deze goed doordachte thriller vol actie krijgt 4.5 sterren van mij.

celtica

★★★★
Wraak nieuwTitel: Wraak | Leesfragment |  Auteur: Rolf Österberg | Uitgeverij: Celtica Publishing | Categorie: Thrillers, actie  | Verkrijgbaar als: paperback en e-book | 498 pagina’s | ISBN13: 9789493158337 | Verkrijgbaar sinds: juni 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 08-07-2021 | Prijs: €20,95 en e-book €8,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.