De schaduw van de raaf


De schaduw van de raafRecensie De schaduw van de raaf door Hannie van Grol:
Raadselachtige zoektocht naar de waarheid 

Deze Escape Room Thriller, zoals op de cover vermeld staat, is een zeer originele manier om spanning te combineren met puzzelplezier. Als je door het boek bladert, zie je allemaal foto’s die een enigszins duistere sfeer weergeven. Na de titelpagina volgt de instructie, waarna je kunt starten met de proloog die zich in 1998 afspeelt. En dan begint het avontuur in de vorm van een verhaal met na elk hoofdstuk een raadsel om op te lossen alvorens verder te kunnen. Is het raadsel eenmaal opgelost, dan word je verwezen naar een andere foto zomaar ergens in het boek. De bladzijden moeten losgemaakt worden, waarna je de volgende passage leest en een nieuwe puzzel tegenkomt. Zo ga je kriskras door het boek heen tot uiteindelijk bekend is hoe de ware toedracht is en je toe bent aan de afsluitende epiloog.

Het verhaal bestaat uit 20 hoofdstukken. Zes vrienden ontmoeten elkaar weer op de reünie van hun middelbare school in een oud verlaten schoolgebouw. Daar raken ze opgesloten en ontdekt Lissa, een van de zes vrienden, dat de anderen een groot geheim verbergen. Als er niemand gaat praten, zou dat dramatische volgen hebben voor ieder van hen. Elk hoofdstuk eindigt met een puzzel die opgelost moet worden om verder te komen in het verhaal. Net als bij een escaperoom is het de bedoeling alle puzzels op te lossen om de ontsnapping te bewerkstelligen.

De geheimzinnige cover geeft al een beetje de mysterieuze sfeer weer die in het verhaal opgeroepen wordt. Het verhaal is niet al te lang, maar diverse wendingen zorgen ervoor dat de plot tot op het laatst spannend blijft. Op een originele manier is dit boek samengesteld. Doordat de bladzijden aan elkaar vastgemaakt zijn en je de volgende pas van elkaar kunt scheiden, als je het raadsel uit het vorige hoofdstuk hebt opgelost, wordt het puzzelplezier gegarandeerd.

Met De schaduw van de raaf is een originele manier gevonden om een thriller te combineren met raadsels. Als lezer kan je samen met de hoofdrolspelers zoeken naar wat er zich in 1998 heeft afgespeeld en wat er plaatsvindt in het oude schoolgebouw. Je bent verzekerd van uren lees- en puzzelplezier, een ideale combinatie voor de liefhebber hiervan. Erg verslavend om mee bezig te zijn!

Cargo

★★★★
De schaduw van de raafTitel: De schaduw van de raaf | los de geheimen op en vind de juiste route | Auteur: Eva Eich | Uitgeverij Cargo | Categorie: Escape Room Thrillers | Verkrijgbaar als hardcover | 104 pagina’s | ISBN13: 9789403142210 | Verkrijgbaar sinds: 21-06-2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 25-07-2021 | Prijs: €15,00 | Bestellen

Het spelhuis

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.