Donker spoor


Donker spoorDe rechercheafdeling waar jij werkt als profiler is in rep en roer. Elke dag ontvangen ze namelijk een pakketje met een huiveringwekkende inhoud: lichaamsdelen van een onbekend slachtoffer. Omdat jij al jarenlange ervaring hebt, word je op de zaak gezet. Het lukt je om het bloederige spoor te herleiden naar een afgelegen landhuis. Wanneer je bij de bewoner op bezoek gaat, blijkt het om een oude bekende te gaan: Sebastian Rosser. Hij wil maar één ding: wraak nemen op jou! Maar wanneer je je dit realiseert, is het al te laat!

Donker spoor is een spannende escape room in de vorm van een kaartspel. Ik heb al eens eerder de escape room boekjes mogen recenseren. Dat hetzelfde concept nu uitgekomen is in de vorm van een kaartspel, vind ik echt een pluspunt. Nu kun je het spel herbeleven en met anderen delen, iets wat je met het boekje niet kon doen, omdat je daarin steeds de juiste bladzijde moest openscheuren.

Gelukkig is het wel gelukt om er een spannende verhaallijn in te verwerken waardoor je steeds dieper het verhaal in wordt gesleurd.

Het spel ziet er lekker luguber uit, wat helemaal past bij de sfeer van het verhaal. Het spel bestaat uit 50 fullcolour kaarten, vol verschillende details waar je allemaal op moet letten, en een codeboekje. De eerste twee kaarten leggen je uit hoe het werkt en waar je allemaal op moet letten, maar daarna moet je gelijk aan het puzzelen beginnen. Want je moet immers proberen zo snel mogelijk van een dodelijke halsband af zien te komen (en kaart 45 wil je echt niet omdraaien!).

Ik heb dit spel samen met mijn man gespeeld en ik kan je zeggen, gemakkelijk was het zeker niet! Samen hebben we toch wel enkele uurtjes met het spel doorgebracht. Het lukte ons steeds een stapje verder te komen. Het spel is echt verslavend namelijk. Want steeds als je iets hebt weten op te lossen en je een nieuwe kaart mag omdraaien, wil je gewoon ook deze puzzel weer oplossen!

Het spel heeft een leeftijdsindicatie van 12+. Dit is denk ik gedaan vanwege de moeilijkheid van de puzzels. Sommige zijn echt heel pittig! Er was zelfs een puzzel waarbij wij wel het principe konden achterhalen, maar niet de oplossing. Dit is dan ook gelijk het enige puntje van kritiek op dit spel. Het is erg jammer dat er niet ergens een boekje met de uitleg en de oplossingen terug te vinden is. Daarom mijn tip aan de uitgever: een QR-code onder in het doosje naar de website met deze uitleg en/of oplossingen zou erg gewenst zijn!

Naast Donker spoor is ook Ontvoerd uitgekomen in kaartvorm. Ik vind het een aanrader als cadeau tijdens de feestdagen. Als je het aandurft tenminste!

★★★★
Donker spoorTitel: Escape Room – Donker spoor | Auteur: Jens Schumacher | Uitgeverij Cargo | Categorie: Spellen, Escape Room |  Verkrijgbaar als: kaartspel | ISBN13: 9789403188812 | Verkrijgbaar sinds: 22 september 2022 | Recensent: Jolanda Kalkman | Datum recensie: 21-11-2022 | Prijs €15,- | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

Cargo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.