Gevangen in de sneeuw


Gevangen in de sneeuw nieuwRecensie Gevangen in de sneeuw door Hannie van Grol:
Puzzelen in een ijskoude setting

Gevangen in de sneeuw is een nieuwe escape room thriller van Eva Eich. Deze Duitse journalist, die voor verschillende dagbladen werkt, woont en werkt in Beieren. Ze had al eerder succes met haar andere escape room thrillers en deze is weer een heerlijke aanvulling.

De werkwijze is hetzelfde, de uitleg wordt voor in het boek nog een keer vermeld. Aan het eind van ieder hoofdstuk krijg je een raadsel of puzzel om op te lossen. Daarmee word je verwezen naar het volgende hoofdstuk. En natuurlijk volgt dat niet meteen op het eerste, want dat zou te simpel zijn. Je wordt kriskras door het boek heen geleid en heb je met de aanwijzing het juiste detail gevonden, dan kun je de perforatie van de bladzijden losscheuren en verdergaan met het verhaal.

Jonas gaat terug naar zijn geboortedorp, omdat zijn vader, die daar een slagerij bezat, onder vreemde omstandigheden is overleden. Via de advocaat van zijn vader komt hij erachter dat hij als erfgenaam alleen erft als hij de slagerij voort wil zetten. Daar heeft hij niet meteen oren naar, want hij is niet van plan weer weg te gaan uit München. Omdat er een sneeuwstorm opsteekt en hij gedwongen is het weekend daar te blijven, gaat hij op onderzoek uit. Van Max, de belangrijkste en gemotiveerdste slagersknecht, krijgt hij hulp. Dat verloopt in het begin zeker niet zonder slag of stoot, want beide mannen wantrouwen elkaars intenties. Ook een concurrent die de winkel wil overnemen, maar eigenlijk het geheime recept van een worstsoort wil hebben, speelt een bedreigende rol.

Eva Eich heeft in 20 spannende en vaak raadselachtige hoofdstukken weer een heel nieuw avontuur beschreven. De foto’s in het boek geven een indruk van waar het verhaal zich afspeelt. Scènes in duistere ruimtes, in de slagerij, maar ook de winterse witte wereld werd op de gevoelige plaat vastgelegd. Een sfeervol geheel!

Verrassend genoeg heeft dit boek weer raadsels die een heel andere aanpak vereisen, maar dat houdt de spanning erin. Mocht het niet lukken, dan is er altijd een ontsnappingsroute. De puzzel wordt steeds in een nieuw hoofdstuk uitgelegd zodat je altijd weet, wat de bedoeling was. En net zoals in de andere boeken van Eva Eich eindigt dit verhaal ook weer met een verrassende wending. Van het begin af aan ben je op zoek naar de oplossing en dan word je toch weer aangenaam verrast door de afloop. Gevangen in de sneeuw is een heerlijke escape room thriller die je heerlijk in de warmte op de bank kunt lezen en ontrafelen.


Cargo

★★★★
Gevangen in de sneeuw nieuwTitel: Gevangen in de sneeuw | Auteur: Eva Eich | Uitgeverij Cargo | Categorie: Escape room thriller | Verkrijgbaar als hardcover | 120 pagina’s | ISBN13: 9789403108117 | Verkrijgbaar sinds: november 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 15-12-2021 | Prijs: €15,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.