De Kluwen


De kluwenRecensie De Kluwen door Sheila Vermeulen:
Wie ben je bereid te geloven en wat ben je bereid te doen?

In hun televisieshow onderzoeken de vrienden Karl, Rick, Marten, Ton en Paul allerlei paranormale zaken. Tijdens dit werk zijn ze al heel wat geesten en andere onverklaarbare verschijnselen tegengekomen, maar nog niet eerder was een onderzoek zo beangstigend als het huidige.

Wanneer ze zich, voor dat onderzoek, laten opsluiten in een huis dat al veel slachtoffers heeft gemaakt en ook al heel wat onderzoekers heeft verslonden, komen ze in aanraking met gruwelijkheden die ieders voorstellingsvermogen te boven gaan. Wat zich in dit huis manifesteert, is levensgevaarlijk.

“Marten strompelde. Rick sprong nog net op tijd over hem en Ton heen. Hij smeet de deur open en spurtte de gang in. Marten rende naar hem toe. Karl was verstijfd van schrik.”-Terrence Lauerhohn

Om het kwaad te verslaan wordt er veel van de vrienden gevraagd. Maar hoever zijn ze eigenlijk bereid te gaan?

De Kluwen is een spannende paranormale thriller van Terrence Lauerhohn waarin een groep vrienden voor hun grootste uitdaging ooit komt te staan.

Dit duistere boek zal waarschijnlijk zowel de liefhebber van horrorverhalen als de thrillerliefhebber met een sterke maag en zenuwen aanspreken. De Kluwen bevat, naast de (paranormale) horrorelementen, namelijk ook een hoop slim opgezette en boeiende mindgames, waardoor het evenzoveel componenten van een psychologische thriller in zich draagt.

Die brede scope is een van de punten waarmee het verhaal van een veelzijdigheid wordt voorzien die spanning op elke bladzijde brengt. De vriendengroep is het tweede aspect dat voor de eerder genoemde veelzijdigheid zorgt. De gevarieerde karakters bieden namelijk een ideale voedingsbodem voor het zaaien van twijfel en wantrouwen. Hierdoor zijn de mannen continu genoodzaakt om hun handelen en hun vriendschap onder de loep te nemen.

De Kluwen is een goed opgebouwd boek dat zich afspeelt binnen een beperkte ruimte en met een kleine groep aan personages. Toch ontstaat tijdens het lezen nergens de behoefte aan groter of meer. De haast minimalistische setting vergroot juist de huiveringwekkende en onheilspellende sfeer. Op bijna elke bladzijde gebeurt wel iets dat het gevoel van onbehagen, dat ik eigenlijk ook wel bij dit soort verhalen vind horen, oproept.

In De Kluwen huist een huiveringwekkend paranormaal verhaal dat een breed palet aan spannende genres raakt. Met dit boek van Terrence Lauerhohn waan je jezelf even in een haunted house. De Kluwen krijgt 4 sterren van mij.

Ambilicious logo

★★★★
De Kluwen bolTitel: De Kluwen | Auteur: Terrence Lauerhohn | Uitgeverij: Ambilicious  | Categorie: paranormale thrillers, horror | Verkrijgbaar als paperback | 298 pagina’s | ISBN13: 9789493210950 | Verkrijgbaar sinds: november 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 04-12-2021 | Prijs: €20,00 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.