Later


Recensie Later door Sheila Vermeulen:
Een gave die een jong leven in gevaar kan brengen. 

Jamie zou maar wat graag willen dat het feit dat hij niet weet wie zijn vader is, zijn grootste probleem was. Helaas is dat niet het geval. Jamie kan namelijk dode mensen zien en de overledenen weten dat hij ze ziet. Dat hij er met niemand over kan praten, maakt het extra lastig. Maar zijn moeder wil dat hij zijn gave geheim houdt.

“Mensen sterven met geheimen Jamie, en er zijn altijd andere mensen die die geheimen willen weten. Ik wil je niet bang maken, maar soms is angst de beste leermeester.”-Stephen King

Wanneer rechercheur Liz Dutton hem betrekt bij een politieonderzoek, wordt het Jamie duidelijk dat zijn moeder zijn geheim wel met iemand heeft gedeeld. Liz wil informatie van een inmiddels overleden moordenaar. En ze wil dat Jamie contact met hem maakt. Het lukt Jamie om met de dode man te praten, maar deze keer is dat niet zonder gevolgen.

Normaal gesproken vertrekt de overledene na het contact. Maar de geest van deze moordenaar weigert te vertrekken en is geenszins van plan om Jamie met rust te laten.

Later is een spookachtige thriller of zoals Jamie het noemt: een horrorverhaal, van de auteur die al menige lezer slapeloze nachten heeft bezorgd.

Aangezien de boeken van Stephen King altijd wel spannend eindigen, vergeet ik meestal dat zijn verhalen, door de gedetailleerde opbouw, wat langzaam op gang komen. Toch is dat niet altijd hinderlijk of vervelend. De auteur zorgt er namelijk voor dat je continu blijft lezen met de verwachting dat er elk moment iets spannends of engs gaat gebeuren. Zelfs in de rustige momenten blijft dat gevoel aan je knagen.

Waar je je soms afvraagt hoe de titel tot stand is gekomen, is dat bij Later direct duidelijk. De titel is hier een zeer herkenbaar onderdeel van het verhaal gemaakt. De volwassen Jamie vertelt, later, het verhaal van zijn jongere ik. Op deze manier neemt hij je mee door relevante en minder relevante stukjes in het boek, waarbij je je pas later realiseert waar dat wat je leest onder valt.

Ondanks dat Jamie een bijzondere gave heeft, is het een vrij nuchter personage. Door zijn gave is hij genoodzaakt om soms best al volwassen beslissingen te nemen. Dit zie je vooral terugkomen in de manier waarop hij bedenkt hoe hij met die gave om moet gaan, en wie/wat hij erover kan vertellen.

Later is een paranormaal verhaal met interessante personages. Een boek waarin personages die in eerste instantie een kleine rol lijken te vervullen, later toch belangrijker zijn voor het verhaal dan je had verwacht. Later krijgt 4 sterren van mij.

★★★★
Titel: Later | Auteur: Stephen King | Leesfragment | Uitgeverij: Boekerij | Categorie: Thriller | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 272 pagina’s | ISBN13: 9789022592809 | Verkrijgbaar sinds:02-03-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 13-03-2021 | Prijs: €20,99 en e-book €12,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.