Wendigo


wendigoRecensie Wendigo door Sheila Vermeulen:
Een kroegentocht met een gewelddadige afloop.

De vrienden Boris en Pjotr genieten van hun studentenleven. Ondanks dat ze niet in dezelfde stad studeren, hebben de vrienden besloten om samen een woning te huren. Hierdoor kunnen ze na hun colleges met elkaar genieten van dat wat Eindhoven te bieden heeft.

Zelfs de ergste sneeuwval sinds jaren weerhoudt Boris en Pjotr niet van hun kroegentocht. Maar die noodlottige avond ziet Boris iets wat hij niet had mogen zien en eindigt hij met een opengereten lichaam in de sneeuw. En Boris is niet het eerste slachtoffer.

“Hij voelde haar hartslag. Dat was alles wat hij wilde weten. Toen hij het traag en zachtjes voelde kloppen, rechtte hij zijn rug en keerde hij terug naar de schaduwen, waarin hij verdween.” – Mark Groenen

Meer dood dan levend krijgt Boris een bloederig aanbod van een monsterlijk ogende Wendigo. Een aanbod dat niet zonder gevolgen zal blijven.

Wendigo van Mark Groenen is een spannend verhaal met fantasy- en horrorelementen.

Mark Groenen neemt je mee naar het door kou geteisterde Eindhoven en geeft je het gevoel dat je snel jouw verwarming aan moet gaan zetten. Zeker wanneer blijkt dat kou een zeer belangrijke en onontbeerlijke rol vervult in het boek.

Wendigo is een verhaal waarin achtergrondinformatie geen grote rol krijgt. Alles is gericht op het verhaal dat zich op dat moment afspeelt. Gezien de lengte van het boek is dat naar mijn mening een prettig gegeven. Je krijgt daardoor meer ruimte om de vrienden Boris en Pjotr ‘in het nu’ te volgen.

Dat betekent ook dat je de personages niet heel goed leert kennen, maar wat wel direct duidelijk is, is dat hun vriendschap hecht en belangrijk is. Ondanks de bizarre omstandigheden waar Boris in belandt, kan hij steun vinden bij zijn vriend, die alles zonder veel moeite accepteert, waardoor je er als lezer ook zonder al te veel vragen in meegaat.

Wendigo van Mark Groenen is een verhaal dat de lezer uitdaagt om met open vizier mee te gaan in de vreemde situatie die ontstaat na de aanval op Boris. Wendigo krijgt 4 sterren van mij.

Vector

★★★★
wendigoTitel: Wendigo | Auteur: Mark Groenen | Uitgeverij: Godijn Publishing | Categorie: Thriller | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 150 pagina’s | ISBN13: 9789493233560 | Verkrijgbaar sinds: april 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 13-05-2021 | Prijs: €10,99, e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.