Het herstel van Rose Gold


Recensie Het herstel van Rose Gold door Antoinette van Steeg:
Stephanie Wrobel debuteert met Het herstel van Rose Gold. Ze groeide op in Chicago, maar woont sinds een aantal jaar in Londen. Dit debuut werd voor het verschijnen al een internationale sensatie. Hoe goed is dit debuut?

Het verhaal wordt verteld vanuit Rose Gold Watts en haar moeder Patty Watts. Vader was niet in beeld en samen vormden ze een gezin. Als kind was Rose Gold altijd ziek en haar moeder bracht haar van ziekenhuis naar ziekenhuis. Uiteindelijk kreeg Rose Gold sondevoeding en belandde ze in een rolstoel. Maar wat had ze dan? Geen enkele arts kon de oorzaak vinden in de eerste achttien jaar van het leven van Rose Gold.

Patty Watts is schuldig verklaard aan ernstige kindermishandeling van haar eigen dochter en belandt hiervoor vijf jaar achter de tralies. De eerste jaren in de cel wil haar dochter niks van haar weten. Langzaamaan krijgen ze weer contact en wanneer ze vrijkomt, neemt Rose Gold haar moeder in huis. Rose Gold is ondertussen moeder van een zoontje van twee maanden en woont in het ouderlijk huis van Patty. Hier heeft Patty slechte herinneringen aan. Zelf werd ze hier mishandeld door haar vader. Waarom moest Rose Gold juist dit huis kopen?

Stap voor stap leren we Rose Gold en Patty kennen. Wie is de vader van Rose Gold? En wie is de vader van Adam, het zoontje van Rose Gold? Dan verdwijnt Rose Gold en zit Patty met een huilende en zieke kleinzoon in haar ouderlijk huis. Waar is Rose Gold gebleven? Wat is er met Adam aan de hand?

Het herstel van Rose Gold is een dijk van een debuut. Het verhaal is sterk opgebouwd en bouwt langzaam op naar de climax. Door het verhaal afwisselend te vertellen vanuit de dames, zorgt dit voor een spanningsboog die sterk is uitgewerkt. Welke geheimen hebben beide dames? Kunnen ze hun band weer opbouwen?

De schrijfstijl is prettig en vlot en gaat vanaf het begin onder de huid zitten. Op het einde voel je waar het verhaal heen zal gaan, maar dan kun je alleen al concluderen dat dit zeer goed is uitgedacht en uitgewerkt. Ik hoop dat Stephanie Wrobel nog veel boeken zal gaan schrijven in deze stijl. Ik ga deze boeken dan zeker lezen.

Wie graag een nieuwe auteur wil ontdekken, die zal verrassen, zal zeker Het herstel van Rose Gold moeten gaan lezen. Het zal gegarandeerd heerlijke leesuurtjes opleveren.

★★★★★
Titel: Het herstel van Rose Gold | Originele titel: The Recovery of Rose Gold | Leesfragment | Auteur: Stephanie Wrobel | Uitgeverij Prometheus | Categorie: literaire thrillers, debuut | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 344 pagina’s | ISBN13: 9789044643749 | Verkrijgbaar sinds: 28-04-20 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 14-05-2020 | Prijs: € 21.99 – e-book € 12.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.