Minnaar Leugenaar Moordenaar


Recensie Minnaar Leugenaar Moordenaar door Pierre Peeters:
Marc Verbeeck, een gehuwd selfmade man, ging als zakenman een partnerschap aan met de Engelse Alice uit Brighton, die hij leerde kennen tijdens een van de vele symposia die hij bijwoonde uit hoofde van zijn functie van bankier-belegger.
De beleggingsfirma van Alice kon beurskoersen voorspellen en was heel succesvol tot de bankencrisis toeslaat. Marc Verbeeck kan zijn klanten de voorgespiegelde en ongelooflijk grote winstmarges niet meer uitbetalen en het faillissement van de beleggingsfirma is dan ook een logisch gevolg.

Marc slaat met drie miljoen euro op de vlucht, duikt onder en komt na een paar omzwervingen in Sicilië terecht. In Cefalù ontdekt hij opnieuw de liefde. De beeldschone winkelbediende Elena voelt zich ook tot hem aangetrokken en een relatie, bezegeld met een huwelijk en kind, is dan ook een feit. Maar dan valt hij in de handen van de Siciliaanse maffia!

Hoe verloopt het verder met Marc? Zal hij zijn hachje kunnen redden? Blijft zijn Italiaanse romance/huwelijk overeind?
Het debuut van William Van Vooren mag er zijn! Het werd een heel spannend boek, met verrassende twists en met verschillende verhaallijnen – gokken, drugs, kunsthandel, mensenhandel, maffia, chantage … – om te eindigen in een puik uitgedachte plot.

Vanaf de proloog werd ik meegesleept in het verhaal. Het is een boek dat boeit, blijft boeien en heel moeilijk weg te leggen is.

Het is overduidelijk dat de auteur een verleden heeft in de bankwereld en dat hij terecht de bankencrisis van 2008 als vertrekpunt van zijn boek koos, om vervolgens naadloos over te gaan op zijn kennis van de vele reizen die hij naar Sicilië ondernam. Je merkt dat de auteur een voorliefde heeft voor Italië en Sicilië in het bijzonder. De beschreven regio kent hij als zijn broekzak, inclusief de redelijk duistere kant van deze streek. De plaatsen die de hoofdfiguur uit het boek aandoet, kun je je als lezer zo voor de geest halen…het is net of je zelf in het verhaal staat. Het boek is als het ware een kleine reisgids over Sicilië!

Het is een heel pittig boek, waarbij de psyche van de hoofdfiguur en sommige randfiguren heel goed werden uitgediept en voldoende draagkracht hebben om het verhaal realistisch, geloofwaardig en spannend te maken.
De auteur heeft een heel vlotte, beschrijvende en beeldende schrijfstijl.

De vlotte dialogen en de prachtige metaforen vervolledigen het leesplezier. De auteur koos ervoor om het verhaal in de ik-persoon te schrijven, waardoor er veel diepgang in het boek is. Door deze keuze leer je vooral Marc Verbeeck beter kennen en ofwel heb je sympathie voor hem of verafschuw je hem!

De titel ‘Minnaar Leugenaar Moordenaar’ is erg goed gekozen, hoeft geen verdere uitleg want wordt volledig duidelijk tijdens het lezen van het boek. Naast heel veel spanning, heeft het boek ook een groot gehalte aan romantiek.
De cover van het boek is erg aantrekkelijk en wat het speciaal maakt: hij werd door de auteur zelf ontworpen: een foto van het idyllische dorpje Cefalù, met daarachter een berg geld en duidelijk in beeld het maffiawapen AK47, beter gekend als een Kalasjnikov.

Waar de auteur zich al die tijd heeft verscholen, weet ik niet, maar dit boek vraagt echt naar meer. Graag lees ik meer van zijn hand.

Voor het onderwerp met aparte invalshoek, de fijne schrijfstijl, het leesplezier… waardeer ik dit boek heel erg graag met vijf sterren.

★★★★★
Titel: Minnaar Leugenaar Moordenaar | Auteur: William Van Vooren | Uitgeverij: C. de Vries – Brouwers | Categorie: Literaire thrillers | Verkrijgbaar als: paperback | 288 pagina’s | ISBN13: 9789059274198 | prijs: €22,90 | Verkrijgbaar sinds: november 2020 | Recensent: Pierre Peeters | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.