Perfecte moord


Perfecte moordSamenwerking tussen Schotland en Frankrijk

Dit zesde deel uit de ‘Perfecte’ serie speelt zich af in Frankrijk én Schotland. Luc Callanach is tijdelijk terug bij Interpol, waar hij belast is met het onderzoek naar de herkomst van een lijk dat gevonden is op een verlaten bouwterrein in Parijs. Ava Turner werkt in Schotland aan de zaak van een verdwenen persoon. Als blijkt dat er sprake is van het uitruilen van mensen tussen Frankrijk en Engeland, wordt er weer contact opgenomen, omdat beide zaken een link met elkaar lijken te hebben. Hun contact verloopt aanvankelijk moeizaam, maar al gauw blijkt dat de gevoelens voor elkaar niet zijn verdwenen, hoewel ze dat van beide kanten niet willen toegeven.

De zaak van Bart Campbell die gedrogeerd ontvoerd wordt in een containerschip en naar Frankrijk wordt gebracht, waar hem een afschuwelijk lot wacht, heeft zowel bij Luc als bij Ava de hoogste prioriteit. Langzamerhand wordt duidelijk dat de ruilhandel tussen Frankrijk en Schotland tevens te maken heeft met het vervoer en de uitbuiting van vrouwen uit allerlei landen. We volgen beide verhaallijnen op de voet.

Perfecte moord is alweer het zesde deel in deze serie van Helen Fields. Het boek is als een standalone te lezen, maar de privé-ontwikkelingen tussen de hoofdpersonages zijn beter te begrijpen als je de hele serie hebt gelezen. In dit deel is ook een belangrijke rol weggelegd voor de beste vriendin van Ava, Natasha, die ook erg verbonden is met Luc Callanach. De rode draad in deze serie wordt op deze manier goed vastgehouden.

Perfecte moord leest net als de eerdere delen weer heel vlot weg. Het originele onderwerp over een manier van genezen van terminale personen doet misschien wat ongeloofwaardig aan, maar wordt goed uitgelegd en mag in fictie zeker gebruikt worden. De schrijfstijl van Helen Fields neemt je van het begin tot het eind mee in dit verhaal.

De spanning is meteen vanaf het begin aanwezig en neemt tijdens het verhaal af en toe wat af om dan weer tot een hoogtepunt te geraken en je geboeid mee te voeren in deze rollercoaster van gebeurtenissen. Bijzonder hoe de zaken in Frankrijk en Schotland aan elkaar gelinkt zijn. De belangrijkste personages zijn ook goed uitgediept, maar vooral de ontwikkelingen rond het drietal Ava, Natasha en Luc maken het verhaal naast spannend extra boeiend.

Perfecte moord is weer een goed vervolg in deze serie, dat je vol verlangen laat uitkijken naar het voorjaar van 2023 waarin het volgende deel Perfecte wraak zal verschijnen. Zeker omdat de persoonlijke ontwikkelingen vragen om een vervolg, maar ook om opnieuw over een spannende zaak te lezen.


ambo

★★★★
Perfecte moordTitel: Perfecte moord | Auteur: Helen Fields | Uitgeverij: Ambo|Anthos | Categorie: literaire thrillers | Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek | Ook te beluisteren via Storytel | 416 pagina’s | ISBN13: 9789026358074 | Verkrijgbaar sinds: 5 juli 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 14-08-2022 | Prijs: €20,99, e-book €12,99 en luisterboek €13,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.