Allemaal hoeren


Allemaal hoerenHet derde deel over het recherche-duo Mandemaker & Dijkma

De prikkelende titel wordt meteen in de proloog al duidelijk gemaakt en natuurlijk volgen er daarna nog meer slachtoffers. Er lijkt een seriemoordenaar aan het werk. Aan Laura Mandemaker en Hans Dijkma de taak om licht te werpen op deze moordzaken, die duidelijk met elkaar te maken hebben door overeenkomstige details.

Aan het eind van een ontspannen dag in de tuin van hun tijdelijke huis worden Laura en Hans naar een plaats delict geroepen in een natuurgebied in de buurt van Den Bosch. Het blijft niet bij deze moordzaak, er volgen er meer. Hun werk wordt bemoeilijkt doordat er gelekt wordt naar de pers en het bovendien lijkt dat er sprake is van belangenverstrengeling. Als de plebaan van de St. Jan, een persoonlijke vriend van Laura en Hans, ook wordt aangevallen, is het de vraag of er een verband is met de moorden.

Er zijn overeenkomsten tussen de gebeurtenissen, maar ook verschillen, zodat het niet duidelijk is of we te maken hebben met één moordenaar of misschien meerdere. De verschillende plotwendingen in het verhaal laten je als lezer meepuzzelen en regelmatig switchen naar andere mogelijkheden. Dat maakt dat je Allemaal hoeren eigenlijk niet weg kunt leggen.

Allemaal hoeren is het derde deel rond Laura Mandemaker en Hans Dijkma. Het is niet nodig om de eerdere delen gelezen te hebben, maar het is wel prettig om meteen te begrijpen hoe de verhoudingen tussen de diverse personages zijn, al wordt er wel telkens even kort verwezen naar wat er eerder plaatsvond. Aan de privé-situatie wordt ook aandacht besteed en die speelt wel degelijk een rol mee in het verhaal. Ook de karakters van Laura en Hans, gepassioneerd versus bedachtzaam, worden goed neergezet.

De spanning wordt langzaam opgevoerd. De moordenaar lijkt het duo iedere keer net een stap voor te zijn. Kunnen ze deze seriemoordenaar stoppen voor er nog meer slachtoffers vallen? Gedegen speurwerk lijkt in eerste instantie niets op te lossen, maar langzamerhand wordt er meer duidelijk. Ook Vincent, hun chef, wordt ongeduldig en wil vaart zetten in het onderzoek, zeker omdat een lek naar de pers de voortgang van het onderzoek bemoeilijkt.

Allemaal hoeren is een heerlijk boek om te lezen, mede door de vlotte schrijfstijl en de korte hoofdstukken. Niet omdat je op het puntje van je stoel zit, maar omdat je net zo geïntrigeerd bent als Laura en Hans om de dader op te sporen. Het boek eindigt verrassend. Het zou het einde kunnen zijn van een spannende serie, maar er zijn mogelijkheden te over om weer een volgend deel te laten verschijnen over Laura en Hans. Het zou zeker geen straf zijn om opnieuw met hen geconfronteerd te worden.
LetterRijn

★★★★
Allemaal hoerenTitel: Allemaal hoeren | Auteur: Franziska Weissenbacher | Uitgeverij: LetterRijn | Categorie: thrillers, misdaadromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | Ook als e-book te lezen via Storytel | 250 pagina’s | ISBN13: 9789493192409 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 09-08-2022 | Prijs: €19,00 en e-book €6,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.