Als je me ziet


als-je-me-ziet-1Recensie Als je me ziet door Hannie van Grol:
Een team van supervrouwen 

Als je me ziet is het 11e deel in de serie rond brigadier D.D. Warren. Het is zeker mogelijk om dit deel als een standalone te lezen, maar dan mis je veel voorafgaande informatie uit de eerdere afleveringen.

Door wandelaars wordt in de bergen van Georgia een aantal botten gevonden. Na onderzoek blijkt het te gaan om het lichaam van een vrouw die al 15 jaar vermist is. Meteen wordt er een team geformeerd, waarin drie vrouwen samenwerken. Het betreft de eerder genoemde D.D. Warren, Kimberley Quinsey van de FBI en Flora Dane, een vrouw die jarenlang gevangen gehouden en gemarteld is door Jacob Ness, een seriemoordenaar van wie nu verwacht wordt dat hij misschien te maken heeft met de vermiste vrouw.

Er worden meer graven en lichamen ontdekt. De taskforce met de drie vrouwen die gesteund worden door een plaatselijke sheriff, een computerexpert en nog enkele personen, wordt voor een groot raadsel geplaatst. Het bergdorpje blijkt een beerput van duistere geheimen te bevatten. Er komen steeds meer donkere zaken boven tafel, die het daglicht niet kunnen verdragen. Een jong naamloos meisje dat werkzaam is bij de bed & breakfast van de burgemeester, speelt een cruciale rol in het boek. Zij mist haar spraakvermogen door een kogel die het gebied in de hersenen dat verantwoordelijk is voor de spraak, beschadigd heeft. Eigenlijk is zij de vierde sterke vrouw in het team dat op zoek is naar de ontknoping in deze gecompliceerde zaak. Langzaam maar zeker worden de geheimen uit het dorp ontrafeld tot een zinderend slot volgt.

Als je me ziet leest als een trein, mede door de fijne schrijfstijl van Lisa Gardner. Het boek heeft voldoende vaart en een goed opgebouwde spanning. In een hoog tempo met veel onverwachte wendingen, een goede spanningsboog en een sterke plot is dit een boek dat je maar moeilijk weg kunt leggen. Je wilt weten hoe het verhaal in elkaar zit en hoe de raadselachtige geheimen uiteindelijk onthuld zullen worden. En wie is De Slechte Man en welke rol speelt hij in dit netwerk van intriges?

Het boek bevat korte hoofdstukken die geschreven zijn vanuit verschillende perspectieven, namelijk die van de drie vrouwen van de taskforce. Opmerkelijk is het gedeelte dat vanuit Flora Dane is geschreven. In tegenstelling tot de andere hoofdstukken wordt dit verteld in de tegenwoordige tijd. De cursieve teksten in het boek zijn ofwel van het naamloze meisje ofwel van iemand die in een droom verwikkeld zit. Het geeft een extra mysterieus tintje aan het verhaal.

Lisa Gardner heeft met dit boek het laatste deel van de serie geschreven. Heel veel dingen uit vorige boeken vallen hierin op z’n plek. Inmiddels is ze begonnen aan een nieuwe reeks die nog niet vertaald is naar het Nederlands. Lisa Gardner heeft haar sporen wel verdiend in de schrijfwereld. Eerder schreef ze ook al enkele romans en thrillers. Het is lastig af te wachten tot haar volgende boeken op de Nederlandse markt zullen verschijnen.
Cargo

★★★★★
als-je-me-ziet-1Titel: Als je me ziet | Leesfragment | Boektrailer | Auteur: Lisa Gardner | Uitgeverij Cargo | Categorie: thrillers, misdaadromans | Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek | 431 pagina’s | ISBN13: 9789403108414 | Verkrijgbaar sinds: 25-02-2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 01-05-2021 | Prijs: € 20,99, e-book € 11,99 en luisterboek € 13,99 | Bestellen

 

Als je me ziet is ook te beluisteren via Nextory.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.