Aanslag in Antwerpen (1)


Recensie Boem Boem 1 door Antoinette van Steeg:
Aanslag in Antwerpen

Boem Boem 1 is het eerste boek van een tweeluik en wist mij gelijk op het puntje van mijn stoel te laten zitten. Het is 2020 wanneer er meerdere granaten ontploffen tijdens de marathon in Antwerpen. Meerdere slachtoffers zijn er te betreuren. Wat is de reden van deze aanslag? Is dit het werk van de IS?

Jan Van Der Cruysse weet hoe hij zijn lezers aan een boek wil laten kluisteren! Het verhaal wordt verteld vanuit twee tijdsperiodes, te weten 2020 en 1986. Doordat het verhaal steeds wisselt tussen deze twee periodes, leren we de hoofdpersonages steeds beter kennen, maar blijven er genoeg eindjes over voor het tweede deel.

In Boem Boem 1 is niks wat het lijkt. Het heden en verleden zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. In 1986 zijn een aantal kistjes granaten buiten een grote partij gehouden die een belangrijke rol lijken te spelen bij de aanslag in 2020. Maar waarom? Wie moest er gedood worden bij de aanslag?

Veel details kan ik niet prijsgeven om spoilers te voorkomen. Eén ding is zeker, er gebeurt heel veel in Boem Boem 1, maar alles lijkt met elkaar te maken te hebben. Jan Van Der Crysse weet hoe hij een verhaal moet opbouwen, maar weet ook de spanningsboog hoog te houden voor het tweede deel.
In Boem Boem 1 komen veel personages voor. In het begin is het goed focussen op het verhaal om iedereen in het juiste perspectief te plaatsen. Naast alle gebeurtenissen komen er in het begin ook vrij veel seksuele scènes voor. Dit had wat minder gekund en biedt het verhaal niet heel veel meer.

Naast dit tweeluik heeft Jan Van Der Cruysse de trilogie Bling Bling geschreven. Deze boeken werden ook met veel belangststelling onthaald. Na dit boek ben ik ook benieuwd naar deze trilogie. Als deze net zo goed is als dit boek, dan belooft het veel goeds.
Boem Boem 2 staat gepland voor half november 2019. Ik kijk enorm uit naar dit tweede deel. Hoe zal het gaan aflopen? Maar één ding is zeker, Boem Boem 1 is een pagetuner die leest als een trein. Ik geef 4,5 sterren.

★★★★
Titel: Boem Boem 1 | Auteur: Jan van der Cruysse | Standaard Uitgeverij: Manteau | Categorie: Crimezone, Thrillers | Uitvoering: paperback of E-book | 320 pagina’s | ISBN13: 9789022336137 | Verkrijgbaar sinds: juni 2019 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 05-07-2019 | Prijs vanaf: €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.