Bloedbad in Beringen (2)


Recensie Boem Boem 2 door Antoinette van Steeg:
Bloedbad in Beringen

Boem Boem 2 is het afsluitende deel van het tweeluik. Jan van der Cruysse wist mij met het eerste deel Boem Boem 1 Aanslag in Antwerpen te overtuigen en ik keek dan ook uit naar dit afsluitende boek.

Voor het verhaal verdergaat, krijgt de lezer een korte samenvatting van het eerste deel te lezen. Dit is een fijne opfrissing. Toch zat ik gelijk weer in het verhaal, toen ik startte met dit tweede deel van dit tweeluik.

Hoe zal het verder verlopen na de dodelijk aanslag tijdens de Antwerpse marathon? Weten ze de dader(s) op te pakken? Naar deze vragen was ik heel benieuwd. Jan van der Cruysse neemt de lezer mee met korte verhaallijnen die afwisselend vanuit verschillende personages verteld worden. Hierdoor ligt de spanningsboog hoog en leest het verhaal zeer vlot. Al snel wordt duidelijk dat er meer mensen bij de aanslag, die in deel 1 van de tweeluik plaatsvond, betrokken zijn dan men dacht. Het idee dat IS achter de aanslag zit, wordt steeds kleiner geacht. Als er nog twee aanslagen plaatsvinden bij een schooltje en een duikcentrum, staat de politie nog meer op scherp. Hebben deze aanslagen met de Antwerpse marathon te maken? Hoe komen de daders aan de granaten? Langzaamaan krijgen ze een dader in beeld. Wat heeft deze Bosniër met deze aanslagen te maken?

Bloedbad in Beringen is een verhaal dat bol staat van actie en reactie en zeer goed is opgebouwd. Wanneer je denkt te weten welke kant het verhaal opgaat, gebeurt er wel wat nieuws wat de lezer op het verkeerde been zet. Van der Cruysse zorgt ervoor dat de lezer bij het verhaal betrokken wordt en laat de lezer de puzzel oplossen, al liggen de puzzelstukjes niet altijd direct op zijn plek. De afronding van het boek is echt sterk. Alle losse eindjes komen bij elkaar en zorgen ervoor dat de puzzel uiteindelijk opgelost wordt.

Ik heb naast dit tweeluik ook zijn trilogie Bling Bling gelezen. Ook deze boeken kennen een sterke verhaallijn met veel plotwisselingen. Van der Cruysse is een auteur die sterke boeken weet te schrijven die ook nog eens heel realistisch overkomen. Het zou zo maar echt gebeurd kunnen zijn. Stiekem hoop ik dat dit tweeluik uiteindelijk verfilmd mag gaan worden.

In het verhaal komen veel personages voor, die achterin het boek kort worden voorgesteld. Hierbij wordt ook aangegeven welke personages in verband met elkaar staan. Heel fijn om even door te kijken voor je het verhaal begint te lezen.

Bloedbad in Beringen is een waardige afsluiting van dit tweeluik. Het is zo’n verhaal dat je wilt blijven lezen omdat de spanningsboog continu hoog ligt. Ik hoop dat Jan van der Cruysse nog meerdere series zal gaan uitbrengen die net zo goed geschreven zijn als dit tweeluik.

★★★★
Titel: Boem Boem -Bloedbad in Beringen | Serie: Boem Boem – deel 2 | Leesfragment | Auteur: Jan van der Cruysse | Standaard Uitgeverij-Manteau | Categorie: misdaadromans | Verkrijgbaar als paperback | 352 pagina’s | ISBN13: 9789022336502 | Verkrijgbaar sinds: 26-03-2020 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 03-06-2020 | Prijs: € 21.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.