Cupido


Recensie Cupido door Devika van Steeg:
Na 7 jaar aan zijn debuut te hebben gewerkt, is sinds half november Cupido, het debuut van Kristiaan Vanderbussche verkrijgbaar in de boekhandels.

Tijdens een wielerwedstrijd komt Bernard ten val en hij loopt hierbij blijvende hersenschade op. Hij is bevriend met Seppe, Miel, Joris, Jeroen en Klaas, die hij kent vanuit de jeugdinstelling waar ze verblijven. De vijf vrienden van Bernard wilden een grapje uithalen tijdens de wielerwedstrijd, maar dat liep dus onverwacht erg uit de hand. De vijf vrienden besluiten hier niet over te praten en nooit te vertellen dat zij achter het ongeluk van Bernard zitten. Zal het iedereen lukken om dit geheim te bewaren?

Zeven jaar later verhuist Seppe en helpen de vrienden hem met de verbouwingen aan het huis. Tijdens het klussen komen ze iets tegen, wat het verleden weer naar boven haalt en belanden de vrienden in een achtbaan van emoties.

Hoewel de titel misschien een feelgoodroman zou kunnen aanduiden, is Cupido dit zeker niet. Het verhaal is een echte thriller, waar menig thrillerlezer van zal kunnen genieten.

Wat ik erg leuk vind, is dat Vanderbussche zijn fantasie de vrije loop heeft gelaten en op deze manier een uniek verhaal heeft weten te creëren. In mijn ogen waren sommige gebeurtenissen wel iets te nadrukkelijk aanwezig. Net wanneer je denkt het hoogtepunt van het verhaal te hebben bereikt, doet Vanderbussche er nog een schepje bovenop. Dit is iets wat je niet vaak tegenkomt in boeken en dit vond ik dan ook een pluspunt. Op deze manier bleef mijn aandacht bij het lezen en wilde ik graag weten wat er nog ging komen.

In het verhaal komen er verschillende flashbacks voor die je mee terugnemen naar de tijd in de jeugdinstelling. Mede door deze flashbacks leer je de personages erg goed kennen. Vanderbussche laat in Cupido goed zien hoe het verleden impact kan hebben op het heden.

Voor mij bleef het gedurende het verhaal gissen naar waar Cupido echt voor staat. Het geheel blijft dan ook tot het eind aan toe spannend en bevat verschillende verrassingen. Cupido is een erg sterk debuut en ik ben zeker benieuwd naar wat de toekomst gaat brengen voor Vanderbussche.

★★★★★
Titel: Cupido | Auteur: Kristiaan Vanderbussche | Standaard Uitgeverij-Manteau | Categorie: thriller, debuut | Verkrijgbaar als paperback | 424 pagina’s | ISBN13: 9789022337455 | Verkrijgbaar sinds: 16-11-2020 | Recensent: Devika van Steeg | Datum recensie: 29-12-2020 | Prijs: €21,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.