De dood van Anke Hoffman


De dood van Anke HoffmanRecensie De dood van Anke Hoffman door Hannie van Grol:
Zoektocht naar de schuldige

Piet Baete heeft al diverse bestsellers op zijn naam staan. Met De dood van Anke Hoffman verschijnt het eerste boek in een nieuwe serie Noodlot. Een noodlottige gebeurtenis zorgt voor een wending in iemands leven. En dat is duidelijk ook in dit boek het geval. Maar pas helemaal op het eind van het verhaal wordt duidelijk welke omslag bepalend was.

Anke Hoffman wordt gewurgd in haar woonkamer gevonden. Het blijft lange tijd een raadsel wie de dader is. Er zijn verdachten en sommige personages zorgen er door hun uitspraken voor dat ze de aandacht op zichzelf richten. Maar wie heeft het uiteindelijk gedaan? Steeds meer wordt er onthuld over de mensen waarmee Anke omging en we krijgen langzamerhand een inkijkje in de geheimen van meerdere dorpsgenoten, maar ook die van Anke zelf. Er zijn diverse personen met een motief, maar is dat voldoende om iemand te vermoorden?

De beide rechercheurs Luyck en Scantorium staan voor een groot raadsel, maar door nauwkeurig speurwerk leggen ze steeds meer bloot van alle achtergronden die een rol spelen in de verhoudingen tussen alle dorpsbewoners. Lossen zij de moord op? Vol aandacht volg je de zoektocht van hen en regelmatig word je door de getuigenissen op het verkeerde been gezet. Dat maakt het boek spannend en vol aandacht blijf je geboeid de motieven mee onderzoeken.

Het boek leest vlot en is geschreven in toegankelijk taalgebruik met regelmatig een Vlaamse uitspraak ertussen, die echt in het verhaal past. De personages worden duidelijk neergezet en door de wisseling in perspectief krijg je van alle kanten informatie over het gebeurde. Veel korte hoofdstukken zorgen ervoor dat je aandacht gevangen blijft. En als lezer weet je meer dan de hoofdpersonen in het boek. Dat maakt De dood van Anke Hoffman echt de moeite waard. De subtiele humor die hier en daar gebruikt wordt, is heel verrijkend.

Piet Baete heeft weer een goed boek aan zijn oeuvre toegevoegd. Doordat hij in zijn dagelijkse leven als statement analist ook verklaringen van verdachten analyseert, heeft hij een groot inzicht in hoe naar getuigenissen te kijken en dat is duidelijk merkbaar in dit verhaal. De dood van Anke Hoffman is een boek dat door de zoektocht naar de waarheid en de humoristische beschrijvingen echt de moeite waard is om te lezen.


Manteau

★★★★
De dood van Anke HoffmanTitel: De dood van Anke Hoffman | Serie: Noodlot- deel 1 |  Auteur: Piet Baete | Uitgeverij: Manteau | Categorie: misdaadromans | Verkrijgbaar als paperback | 280 pagina’s | ISBN13: 9789022338117 | Verkrijgbaar sinds: september 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 28-10-2021 | Prijs: €22,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.