De Klerck en de ongrijpbare dood


Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood door Fany Van Hemelen:
Wat is dit een lekker ouderwets speurdersverhaal met moderne invloeden!

Wat heb ik veel plezier beleefd aan deze detective. Baantjer en de Cock lijken niet veraf en toch is dit, ondanks de overeenkomsten, ook een verhaal met een eigen touch.

De Rotterdamse rechercheur Lucien de Klerck komt onverwacht terecht in een nieuw onderzoek. Als hij met de fiets onderweg is, ziet hij in Delfshaven een surveillancewagen. Wanneer hij de plaats delict, een huis in de Voorstraat, bezoekt, breekt de hel los. Een hevige brand ontstaat en lijkt achteraf alle bewijs vernield te hebben of is er, ondanks de bewering van de schoonmaakster die belde, geen lijk?

De eigenzinnige en vastbesloten, maar ook schrandere rechercheur start, samen met zijn jongere partner Ruben Klaver, een zoektocht naar de ongrijpbare dood. Snel doen er zich tal van verrassende ontwikkelingen voor en het mysterie wordt stukje voor stukje prijsgegeven.

De vraag is natuurlijk of het resultaat uiteindelijk de meest logische oplossing is of dat misschien blijkt dat er uiteindelijk geen misdrijf is en de case één grote illusie is.

Het verhaal is van in het begin opgebouwd als een heerlijke puzzel, die zich afspeelt in een voor mij grotendeels onbekend Rotterdam.

P. Dieudonné heeft een vlot detectiveverhaal geschreven met een interessante case, maar de story gaat toch vooral leven door de goed beschreven karakters en de voelbare mistige atmosfeer waarin alles zich afspeelt.

De vorige delen van de serie rond De Klerck las ik niet, maar dat is niet erg, omdat Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood perfect is om als standalone te lezen.
Toch ben ik wel nieuwsgierig om de vorige delen ook te ontdekken. Nu ik Lucien leerde kennen, ga ik graag verder mee op avontuur met hem en zijn gemotiveerde side-kick Ruben.

Naast een bijzonder moordonderzoek heeft de auteur ook een snuifje humor in dit politieverhaal gestopt. Door de mix met een goed opgebouwde plot, toegankelijke schrijfstijl en het bijzondere politieduo zorgt dit ervoor dat ik het boek in zeer korte tijd uitgelezen heb.

Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood is een must-read voor wie graag mee op zoek gaat naar de waarheid en geniet van een fijne detective.

★★★★
Titel: Rechercheur De Klerck en de ongrijpbare dood | Deel 3: Reeks: De Klerck | Auteur: P. Dieudonné | Uitgeverij: E-pulp Publishers | Uitvoering paperback en e-book | ISBN 13: 9789492715500 | Categorie: misdaadromans | Verschenen sinds 04-11-2020 | Recensent: Fany Van Hemelen | Datum van recensie: 14-11-2020 | Prijs: €9.95  | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.