De kustmoorden


De kustmoordenRecensie De kustmoorden door Hannie van Grol:
Op de vlucht voor heden en verleden

Michael en Megan Fitzgerald zijn als jong kind geadopteerd door klinisch psycholoog dr. Rose en psychiater dr. Bart, een stel dat op een vreemde manier met de kinderen omging. Maar juist daarom hebben de twee kinderen een hechte band ontwikkeld, die als ze volwassen zijn, nog steeds aanwezig is. Eigenlijk vertrouwen ze alleen elkaar nog.

Op een dag komt Michael thuis en wordt geconfronteerd met een overstromende badkuip, waarin zich het lijk van een onbekende vrouw bevindt. In paniek belt Michael zijn zus, die hem sommeert de politie te bellen. Als die ter plaatse is en onderzoek doet, blijkt dat de politie bewijs heeft, dat hij de vrouw gekend heeft. Michael herinnert er zich niets van. Hij wordt meegenomen naar het bureau. Megan doet er alles aan om hem vrij te krijgen, wat op een vreemde manier lukt. Dan begint een spannende roadtrip. Het dodental loopt op, waarbij er steeds meer bewijs geleverd wordt dat Michael de dader is.

De kustmoorden is het eerste deel van een nieuwe serie die door twee gerenommeerde thrillerauteurs geschreven is. Het boek is opgebouwd uit 150 korte hoofdstukken vanuit verschillend perspectief. Regelmatig staat er aan het eind van een hoofdstuk een cliffhanger, waardoor je door wilt blijven lezen en je dus vlot door het boek heen bent, mede door de prettige schrijfstijl. Een originele opzet is het gedeelte vanuit Megan. Zij heeft een schriftelijke verklaring opgesteld, die in gedeeltes opgenomen is tussen de hoofdstukken door. De andere hoofdstukken zijn geschreven vanuit Michael, detective Garrett Dobbs en FBI-agent Jessica Gimble, de voornaamste andere personages. Zo zie je telkens een andere kant van het verhaal.

Het boek kent een goed opgebouwde spanningsboog en zelfs meer dan dat. Van het begin af aan word je het verhaal in gezogen en krijg je te maken met actie, gruwelijke taferelen en bloedstollende scènes. De personages zijn intrigerend en boeiend weergegeven. Maar ook psychologisch worden we ook getrakteerd op vreemde gedragskronkels en gespleten geesten. In het boek komen veel details voor die soms afleiden van de verhaallijn, maar uiteindelijk toch weer ervoor zorgen dat je op de juiste route terugkeert. De ene na de andere plottwist duikt op. Telkens wanneer je denkt te weten welke rol Michael en Megan spelen, word je weer verrast en neemt het verhaal een andere wending. Op het eind volgt dan nog een totaal andere ommekeer, die je absoluut niet had zien aankomen.

De kustmoorden is een veelzijdige thriller met veel actie, gruwelijke taferelen, de nodige plottwists en psychologische diepgang. Een intrigerend boek dat je aandacht gevangen houdt tot het verrassende einde en dan schreeuwt om een vervolg, omdat je blijft zitten met vragen die onopgelost blijven.

Boekerij logo

★★★★
De kustmoordenTitel: De kustmoorden | Leesfragment | Oorspronkelijke titel: The Coast-to-Coast Murders | Auteur: James Patterson & J.D. Barker | Uitgeverij Boekerij | Categorie: Thrillers | Verkrijgbaar als: paperback, e-book en luisterboek | 432 pagina’s | ISBN13: 9789022593073 | Verkrijgbaar sinds: 30-03-2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 25-05-2021 | Prijs: €20,00, e-book €11,99 en luisterboek €11,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.