De laatste vrouw


De laatste vrouwEen spannend vervolg op De verloren jongen

Al in 2017 verscheen deel één van de Julia Menken-serie op Storytel, in 2018 verscheen deel twee, De laatste vrouw, en in 2020 verscheen deel drie, De onbekende man. Met deze serie won Chantal van Mierlo de Award voor beste Storytel Original. Deel één en deel twee zijn inmiddels in boekvorm verschenen en in juni verschijnt deel drie.

In het eerste deel heeft Julia Menken privé een zwaar verlies geleden. Deel twee begint ermee dat Julia een jaar later nog steeds zwaar lijdt onder dit verlies en nauwelijks in staat is haar werk op te pakken. Ook haar zoontje Mees komt erg veel aandacht tekort, hij woont al die tijd al bij zijn opa en oma en hij mist zijn moeder erg. Dan wordt Julia als gedragsdeskundige op een zaak gezet waarbij jonge vrouwen spoorloos verdwijnen in de Brabantse Peel. Het valt haar zwaar zich hierop te concentreren. Maar als ze dreigt de voogdij over haar zoon Mees kwijt te raken, wordt ze wakker geschud en wil ze vechten voor een nieuw leven voor Mees en haarzelf.

Vanaf het eerste moment is het verhaal spannend, je wordt meegezogen in het boek en eigenlijk wil je meteen doorlezen, hoe Julia zich redt in deze zaak waarbij het lang duurt voor er enige opheldering komt. Haar privéleven loopt als een rode draad door het verhaal heen en maakt dat je niet alleen te maken hebt met spanning om een onduidelijk verdwijnings- en moordmysterie, maar ook meevoelt met de vrouw Julia, die wanhopig strijdt om haar leven weer op de rit te krijgen.

De laatste vrouw is een meeslepend en gruwelijk verhaal, bij sommige gedeeltes zit je op het puntje van je stoel. Chantal van Mierlo weet de spanning erin te houden en je regelmatig op het verkeerde been te zetten. Zelfs op het eind is er nog sprake van een onverwachte plottwist. Ook de taak van een profiler weet ze nauwkeurig te omschrijven, ze heeft zich terdege ingelezen. En ook de karakters van de diverse personages weet ze goed uit te diepen. Ze geeft blijk van een gedegen staaltje psychologie, dat ze ongemerkt in het verhaal verwerkt.

De laatste vrouw leest heel vlot, je blijft geboeid door de zaak in Brabant, maar ook haar privéomstandigheden houden je bezig en dat maakt deze serie ongekend goed. Hoewel er uiteindelijk een positief slot is aan het verhaal, zijn er nog steeds open eindjes die om een vervolg vragen. Maar daarvoor moeten we geduld hebben tot juni. En waarschijnlijk zal Chantal van Mierlo ons dan weer verrassen met een nieuwe case en zullen er privé ook de nodige verwikkelingen ontstaan. Een thrillerserie met vele boeiende aspecten!

De crime compagnie

★★★★★
De laatste vrouw bolTitel: De laatste vrouw | Auteur: Chantal van Mierlo | Uitgeverij: De Crime Compagnie | Categorie: thrillers, misdaadroman  | Verkrijgbaar als paperback | 350 pagina’s | ISBN13: 9789461095862 | Verkrijgbaar sinds: maart 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 05-04-2022 | Prijs: €19,95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.