De moord op Buckingham Palace


De moord op Buckingham PalaceEen ontvreemd schilderij en een gevonden lichaam

Als de Queen ontdekt dat een voor haar belangrijk schilderij van de koninklijke jacht Britannia op een plek hangt waar het helemaal niet zou moeten hangen, wil ze het naadje van de kous weten.

Samen met haar assistente Rozie start ze een onderzoek. Als er vervolgens ook nog een dode vrouw wordt gevonden in het zwembad van Buckingham Palace, krijgen ze het gevoel dat er iets goed mis is.

“Midden in de grote, donkere plas lag een vrouw in een lichtgekleurde jurk. Ze lag op haar zij. Haar lippen waren blauw en haar ogen waren open maar zagen niets.”– S.J. Bennett

Terwijl de Queen op de achtergrond aan de touwtjes trekt, brengt het onderzoek steeds meer zaken aan het licht en wordt de kans dat er meer slachtoffers vallen wellicht alleen maar groter.

De moord op Buckingham Palace van S.J. Bennett is het tweede boek uit de Hare Majesteit de Queen onderzoekt serie, maar kan zonder probleem los worden gelezen.

De sfeer van dit cosy crime verhaal doet een beetje denken aan de Miss Marple en Jessica Fletcher series. Het verhaal kabbelt in een vrij gemoedelijk tempo voort. De spanning is ingetogen en de personages gedragen zich grotendeels, maar niet altijd gemeend, extreem beleefd. De uitzonderingen daarop zijn vooral te vinden in een aantal briefjes en natuurlijk in de situatie rondom het gevonden lichaam. Voor mij persoonlijk was het net iets te veel aan de tamme kant en kwam het crime-element maar langzaam uit de startblokken.

De setting van het verhaal vond ik daarentegen juist weer erg leuk en boeiend. Natuurlijk weet je beter, maar je krijgt op een gegeven moment echt het gevoel dat je op Buckingham Palace meekijkt met de koningin en haar gevolg. De omgangsvormen zijn zoals je je dat voorstelt en ook bij de interactie tussen de Queen en haar (bij de totstandkoming van het verhaal nog in leven zijnde) echtgenoot krijg je het gevoel dat het klopt. Dat je met meerdere personages mee kunt kijken, versterkt die algehele uitstraling.

De moord op Buckingham Palace van S.J. Bennett zal bij de liefhebbers van het cosy crime genre zeker in de smaak vallen. Dus als je houdt van een enigszins gemoedelijke flow en een aparte maar aansprekende omgeving, dan zul je je met de boeken van de Hare Majesteit de Queen onderzoekt serie hoogstwaarschijnlijk goed kunnen vermaken. Van mij krijgt dit tweede deel van deze serie in ieder geval 3.5 sterren.
Nieuw amsterdam

★★★
De moord op Buckingham PalaceTitel: De moord op Buckingham Palace | Serie: Hare Majesteit de Queen onderzoekt – deel 2 | Auteur: S.J. Bennett | Uitgeverij: Nieuw Amsterdam | Categorie: misdaadromans | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 352 pagina’s | ISBN13: 9789046829431 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 08-08-2022 | Prijs: €21,99, luisterboek €12,99 en e-book €10,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.