De onbekende man


De onbekende manSpannende afsluiting van de Julia Menken-reeks

Dit derde en tevens laatste deel van de reeks rond Julia Menken dat al eerder op Storytel verscheen, is een boek om in één adem uit te lezen. Van het begin tot het einde blijft het een spannend verhaal, waarbij je telkens op het verkeerde been wordt gezet en dat extra boeiend is door de privé-omstandigheden van Julia.

Julia woont met haar zoontje Mees en haar vriend Maarten in een dijkhuisje. Julia heeft haar leven weer aardig op de rit gekregen. Maar dan wordt ze op een nieuwe zaak gezet, waarin weer een kind slachtoffer is. Bovendien moet ze samenwerken met een nieuwe collega, Charlotte, iets wat ze helemaal niet ziet zitten. Ze wordt compleet meegesleurd door deze zaak, wil die koste wat kost oplossen, maar raakt, ook door wat er zich privé afspeelt, langzaam de controle over haar leven kwijt.

De onbekende man is een boek waar je doorheen vliegt. De ontwikkelingen in de moordzaken – het blijft helaas niet bij dat ene kind -, de promotie die ze op haar werk kan maken, maar die privé voor problemen kan zorgen, Mees’ vader die weer contact zoekt met zijn zoon, het zijn allemaal ontwikkelingen die ervoor zorgen dat je door wilt lezen. Het is een verdienste van Chantal van Mierlo om met al deze ingrediënten een samenhangend en logisch verhaal te schrijven dat ook nog eens super spannend is.

De schrijfstijl is, zoals ook in de eerdere twee delen, weer heel vlot en toegankelijk. Omdat je de hoofdpersonen al kent, het is echt een aanrader om bij het eerste deel te beginnen, zodat je helemaal kunt meeleven met alles wat er zich in dit deel afspeelt, voelt het meteen vertrouwd als je met het boek start. De personages maken namelijk een ontwikkeling door, die al in het eerste deel begint en die duidelijk maakt waarom Julia reageert zoals ze reageert. Natuurlijk wordt er wel telkens even terugverwezen naar wat er zich voordien heeft afgespeeld, maar het is de moeite waard de hele serie te lezen.

De onbekende man is een waardige afsluiter van deze serie, de spanning is vanaf het begin aanwezig en wordt gedurende het verhaal nog verder opgevoerd, zodat je op het eind op het puntje van je stoel zit. Niet alleen is dit boek een spannende thriller, Chantal van Mierlo geeft ook een stukje psychologie weer dat het boek nog meer diepte geeft en completer maakt.

Kortom, De onbekende man is een echte aanrader voor thrillerliefhebbers die van spanning houden maar waarin ook psychologische diepgang te vinden is.

De crime compagnie

★★★★★
De onbekende manTitel: De onbekende man | Auteur: Chantal van Mierlo | Uitgeverij: De Crime Compagnie | Categorie: thrillers, misdaadromans | Verkrijgbaar als: paperback | 360 pagina’s | ISBN13: 9789461095893 | Verkrijgbaar sinds: juni 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 28-07-2022 | Prijs: €19,95 | Bestellen

Storytel logo2

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.