Fatale biecht


Fatale biechtEen wraakactie?

Ferdinand Kamstra, een priester die al op leeftijd is, wordt vermoord gevonden in zijn slaapkamer. Het is een en al bloed en op de muur staat de tekst: Gore klootzak mijn jeugd was een hel. Omdat de priester terwijl hij te gast was in een talkshow met als onderwerp Misbruik in de kerk, tot verbijstering van iedereen een bekentenis aflegde over zijn eigen misbruikverleden, wordt deze brute moord meteen als een wraakactie door een slachtoffer geduid.

Leonie van de Bergh en John van Kampen worden samen op de zaak gezet. Hun samenwerking verloopt niet erg gladjes, maar toch lijkt er enig licht te komen in deze duistere zaak. Maar dan wordt een neef van de priester ook vermoord gevonden, al was de modus operandi totaal anders deze keer. Het onderzoek gaat door en neemt een wending, zodat steeds onduidelijker wordt hoe de ware toedracht heeft plaatsgevonden.

Gerard Legerstee heeft een actueel thema als onderwerp voor zijn nieuwe thriller gekozen. Ook heeft hij Fatale biecht in het laatste gedeelte van de coronaperiode laten spelen met veel herkenbare situaties die destijds voorkwamen. De beide moorden en het onderzoek ernaar vonden plaats in ruim een maand tijd, van 20 december 2021 tot en met 24 januari 2022. In die vrij korte periode worden er heel veel personen ondervraagd en blijkt alles heel anders in elkaar te zitten dan in eerste instantie wordt gedacht.

Er komen redelijk wat personages voor in het verhaal, maar toch is de rode draad goed vast te houden. Langzaam maar zeker wordt naar de verrassende plot toegewerkt, waarbij de spanning steeds verder oploopt. Al vanaf het begin word je meegenomen door de auteur en krijg je de neiging mee te denken om de oplossing te achterhalen. De verschillende lijntjes die gevolgd worden, zijn op een knappe manier door Legerstee met elkaar verbonden. Alles heeft met elkaar te maken en er blijven geen losse eindjes over. Het enige is misschien de stroeve verstandhouding tussen beide rechercheurs, die hier en daar tot vermakelijke en spitsvondige opmerkingen tussen hen beiden leiden. Misschien is er om deze twee mensen heen een nieuw verhaal te creëren om wat meer over hen te weten te komen. Ze dragen allebei nog onopgeloste zaken uit hun verleden met zich mee.

De schrijfstijl is heel prettig en toegankelijk. Fatale biecht is een misdaadverhaal waarbij de spanning vooral zit in het onderzoek dat alle kanten opgaat. Op het eind van het boek neemt de spanning toe en leidt tot een hoogtepunt. Het verhaal zit goed in elkaar en houdt je aandacht gevangen tot het verrassende eind de ontknoping duidelijk maakt.

★★★★
Fatale biechtTitel: Fatale biecht | Auteur: Gerard Legerstee | Uitgeverij: Elikser | Categorie: thrillers, misdaadromans | Verkrijgbaar als paperback | 338 pagina’s | ISBN13: 9789463655095 | Verkrijgbaar sinds: februari 2023 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 31 maart 2023 | Prijs: €22,50 | Online te bestellen via Bol.comElikser logo

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.