De jachtpartij


Recensie De jachtpartij door Antoinette van Steeg:
De knalgele cover en de rode letters waren voor mij de trigger om De jachtpartij graag te willen lezen. Waar zou het verhaal over gaan? De achterflap is bijna net zo mysterieus als de cover. Ik kon dan ook niet wachten om het boek te gaan lezen.

Direct vanaf het begin voel je dat er meer aan de hand is dan zo op het eerste oog lijkt. Lucey Foley heeft ervoor gekozen om vanuit meerdere personages en met korte hoofdstukken de lezer het boek te laten beleven. Een goede keuze omdat de lezer zo de personages steeds beter leert kennen en de onderlinge relaties ook duidelijk worden. Ook het tijdsbestek van vier dagen zorgt voor een onheilspellende sfeer, omdat dit in een niet chronologische volgorde wordt voorgeschoteld aan de lezer.

Wanneer negen vrienden, waarvan er een net een baby heeft, oud en nieuw vieren in een afgelegen huis in Schotland, kunnen ze niet weten dat dit zal leiden tot een verschrikkelijke gebeurtenis. Een van hen zal vermoord worden en hulp van buitenaf is ver te zoeken, omdat ze zijn ingesneeuwd.
Waarom moest juist dit personage het leven laten? Wie kun je vertrouwen ook al ken je elkaar jaren? Waarom juist naar deze plek om oud en nieuw te vieren?

Tijdens het lezen wordt stap voor stap meer prijsgegeven over de personages en de onderlinge relaties. Toch vond ik het niet echt spannend. Het boek is meer intrigerend vanuit psychologisch oogpunt dan dat het echt een thriller is. Het boek vond ik erg lijken op In een donker donker bos van Ruth Ware. Ik vind De jachtpartij meer in het genre spannende roman vallen, met een heerlijk psychologisch randje.

Ik had al snel door wie vermoord zou worden, al heb ik wel lange tijd getwijfeld wie de dader was. Eerlijk gezegd zijn mijn verwachtingen niet geheel uitgekomen. Ik had meer spanning verwacht en iets meer tempo in het verhaal. Toch is het wel heerlijk om de personages te leren kennen en steeds dat onbestemde gevoel te hebben over het gebeuren. Al met al is De jachtpartij geen slecht boek, maar ik had er meer van verwacht, mede omdat ik het geen thriller vond. Het is wel een boek dat de lezer echt laat meedenken wie de dader is en wat de motieven voor de moord waren.

Lucy Foley is ondertussen bezig met een nieuw boek in de stijl van De jachtpartij. Ik ben toch benieuwd hoe dit boek van haar zal zijn. Misschien dat dat boek meer aan mijn verwachtingen zal gaan voldoen.
3.5 sterren

★★★★
Titel: De jachtpartij | Leesfragment | Auteur: Lucy Foley | Uitgeverij Boekerij | Categorie: Thrillers, misdaadboeken  | Verkrijgbaar als paperback en E-book | 352 pagina’s | ISBN13: 9789022588376 | Verkrijgbaar sinds: november 2019 | Recensent: Antoinette van Steeg | Datum recensie: 29-11-2019 | Prijs: € 19.99 (€ 12.99 ) | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.