Isolatie


IsolatieMisstanden binnen een bedrijf blootgelegd

Tamara Onos is arbeidshygiënist en hoger veiligheidsdeskundige. Haar ervaringen komen in dit boek tot uitdrukking. Hoofdpersoon Renske Nijland bezoekt als arbo-professional een piepschuimfabriek in Spankeren. Daar is ze getuige van een ernstig bedrijfsongeval, waarbij een Poolse werknemer een woord naar haar roept, dat ze niet begrijpt. Ze begint aan een onderzoek naar het reilen en zeilen van de fabriek. Dat blijkt niet zo gemakkelijk te zijn. De getroffen werknemer is verdwenen en de directeur werkt niet erg mee om duidelijkheid te verschaffen.

Verder wordt Renske geconfronteerd met de plotselinge terugkeer van haar moeder die ze jaren niet heeft gezien. En als er dan ook nog een lijk gevonden wordt in Ellecom, wordt de situatie nog veel ingewikkelder. Alles schijnt met elkaar in verband te staan, maar het is nog een hele zoektocht om de ware toedracht te onthullen.

Isolatie is het tweede deel over Renske Nijland. Het eerste deel Onder invloed verscheen in 2019. De boeken zijn apart van elkaar te lezen, maar omdat de hoofdpersoon dezelfde is, is het altijd fijn om eerst deel 1 te hebben gelezen. De gebeurtenissen waaraan in dit tweede deel gerefereerd wordt, zijn dan meteen herkenbaar.

In Isolatie spelen zich twee verhaallijnen af. Na een spannende proloog begint het verhaal in de maand juli. De tweede verhaallijn speelt zich enige maanden eerder af. Uiteindelijk komen beide verhaallijnen bij elkaar. Boven ieder hoofdstuk staat aangegeven wanneer en waar dat gedeelte van het verhaal plaatsvindt. Voor in het boek staat een getekend kaartje van de omgeving, zodat je de locaties nog beter kunt volgen.

De personen worden duidelijk beschreven en de karakters worden goed uitgediept. De schrijfstijl van Tamara Onos is prettig, je leest het verhaal achter elkaar uit. Alle Poolse woorden en uitdrukkingen worden duidelijk uitgelegd. En het gedeelte over Polen, het leven daar en de noodzaak om ergens anders een betere verdienste te halen, zijn een originele aanvulling die precies in het verhaal past.

De spanning is eigenlijk al vanaf het begin van het boek aanwezig. Hoewel de proloog iets beschrijft wat pas later duidelijk zal worden, is het bedrijfsongeval met alle mysteries daaromheen iets wat de aandacht gevangen houdt. Als de verhaallijnen bij elkaar komen, wordt duidelijk wat ze met elkaar te maken hebben. De toegift in het boek geeft een extra aanvulling bij het verhaal.

Isolatie is een originele thriller met de nodige spanning, waarin alle details met elkaar te maken hebben. De verrassende ontknoping voegt een extra dimensie toe. Het wachten is nu op het derde deel in deze serie om te weten hoe het Renske en haar dierbaren het verder vergaat.

LetterRijn

★★★★
IsolatieTitel: Isolatie | Auteur: Tamara Onos | Uitgeverij: LetterRijn | Categorie: thrillers, misdaadromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book (ook via Storytel te lezen) | 244 pagina’s | ISBN13: 9789493192355 | Verkrijgbaar sinds: juli 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 01-08-2022 | Prijs: €19,00 en  e-book €6,99 | Bestellen

Storytel header

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.