Jeugdzonden


JeugdzondenRecensie Jeugdzonden door Sheila Vermeulen:
Hoe ver ga je voor vriendschap?

Terwijl Max bewapend richting het politiebureau loopt, zakt hij vlak voor de deur in elkaar en wordt hij afgevoerd met een ambulance. Als hij wakker wordt in het ziekenhuis, ligt hij geboeid aan het bed en willen twee agenten hem ondervragen.

“Aarzelend greep hij de kolf van het pistool opnieuw vast, tot er plots een pijnscheut door zijn arm schoot. Zijn gezicht vertrok in een pijnlijke grimas die grotendeels werd verborgen door de zwarte buff die tot net onder zijn neus was opgetrokken.”– Ben Kegels

Wat deed Max bij het politiebureau, waarom droeg hij een wapen en hoe zijn de alcohol en drugs in zijn bloed gekomen? De politie wil niet alleen weten wat Max van plan was, ze zijn ook zeer geïnteresseerd in zijn drie vrienden en ze proberen Max onder druk te zetten in de hoop dat hij zijn mond voorbij praat.

Max realiseert zich dat hij diep in de problemen zit en hij weet dat hij de afschuwelijke waarheid koste wat kost zal moeten verhullen.

Jeugdzonden is een spannende thriller die de lezer meevoert langs de gezamenlijke jeugd en de recente belevenissen van de hoofdpersonen.

Ben Kegels wisselt gebeurtenissen in de tegenwoordige tijd af met bepaalde voorvallen uit de jeugd van de vier vrienden, waarmee hij langzaam toewerkt naar de situatie waarin Max zich bevindt. De auteur doet dit zonder te snel, te veel prijs te geven en houdt het spannend tot aan de ontknoping.

Voornoemde snelle en regelmatige wisselingen in tijd maakten het voor mij in eerste instantie wat lastiger om goed bij het verhaal te blijven. Naarmate het verhaal vorderde, raakte ik eraan gewend en werd ook steeds duidelijker waarom deze manier van vertellen is gebruikt.

Max is eigenlijk niet eens het meest interessante personage van de vier vrienden, maar wel degene die je het makkelijkst sympathiek zult vinden. En eigenlijk heb je dat ook wel een beetje nodig bij bepaalde omstandigheden waar je doorheen wordt geleid en bij de keuzes die door de jongens worden gemaakt.

Jeugdzonden van Ben Kegels is bijna een wolf in schaapskleren te noemen, doordat de jonge en onschuldige vrienden uiteindelijk niet zulke onschuldige dingen doen. Deze thriller, die aan het einde nog wel iets openhoudt, krijgt 3.5 sterren van mij.
Het punt

★★★
JeugdzondenTitel: Jeugdzonden | Auteur: Ben Kegels | Uitgeverij Het Punt | Categorie: thrillers, misdaadromans  | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 335 pagina’s | ISBN13: 9789460795275 | Verkrijgbaar sinds: december 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 24-06-2021 | Prijs: €27.00 en e-book €9.95 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.