Meisje zonder leugens


Recensie Meisje zonder leugens door Dayenne Wamsteeker:
Zolang ze zwijgt is ze veilig

Evie Cormac heeft geen familie meer en woont in een jeugdinstelling. Haar echte identiteit houdt ze al jaren geheim. In een eerdere politiezaak heeft forensisch psycholoog Cyrus Haven Evie onderzocht en hij wil haar verleden – ondanks haar tegenstribbelen – verder uitpluizen. Wie is ze en voor wie hield zij zich verborgen?

Ook wordt Cyrus door rechercheur Lenny Parvel betrokken bij het onderzoek naar de dood van oud-rechercheur Hamish Whitmore. In eerste instantie lijkt het zelfdoding, maar er zijn verdachte omstandigheden. Whitmore was bezig met oude politiezaken, wat hem mogelijk niet in dank is afgenomen.

Meisje zonder leugens is geschreven door thrillerauteur Michael Robotham. Dit is het vervolg op Meisje zonder verleden en daarmee het tweede deel rond personage Evie Cormac. Al snel in het verhaal blijken het verleden van Evie en de zaak rondom de dood op Whitmore met elkaar verbonden te zijn. Onafhankelijk van de politie gaat Cyrus Haven onderzoek doen. Hoe verder hij graaft, hoe meer hij boven tafel weet te krijgen en erachter komt dat deze zaak complex is en invloedrijke mensen erbij betrokken zijn. Hoe verder hij graaft, hoe gevaarlijker het wordt, voor hemzelf, maar ook voor Evie. Is de ontmaskering belangrijker dan hun eigen veiligheid en gaat het recht echt zegevieren? 

Auteur Michael Robotham heeft een toegankelijke en meeslepende schrijfstijl, waardoor deze thriller heerlijk leest. Het boek is geschreven in de eerste persoon tegenwoordige tijd en het verhaal ontvouwt zich in het nu. Het verhaal is geschreven vanuit het perspectief van Cyrus, afgewisseld met dat van Evie, waarbij Cyrus het meest aan bod komt.
Na het lezen van deel één van deze serie bleven er nog veel vragen openstaan rond het verleden van Evie. In de fragmenten die geschreven zijn vanuit Evie, blikt zij terug op haar jeugd. Zo wordt in dit tweede deel haar verleden meer ingekleurd. Deze geschiedenis speelt ook een belangrijke rol in de zaak waar Cyrus en Evie bij betrokken raken.

Hoofdpersonages in deze thriller zijn Evie Cormac en Cyrus Haven, beiden boeiende personages. Evie is dwars, maar daaronder zit een bang meisje dat op zoek is naar iemand die ze kan vertrouwen en die haar niet verlaat. De angst verbloemt ze door het opzetten van een grote mond, verschillende kleuren haar en een uitdagende houding die haar regelmatig in moeilijkheden brengt. Cyrus Haven heeft ook heftige dingen meegemaakt in zijn jeugd. Hij is doortastend en op zoek naar gerechtigheid.

Meisje zonder leugens is een meeslepende thriller, het tweede deel van deze thrillerreeks met Evie Cormac in de hoofdrol. Ik waardeer dit boek met 4 sterren.
★★★★
Titel: Meisje zonder leugens | Tekst: Michael Robotham | Uitgeverij Cargo | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als: paperback, luisterboek en e-book | 368 pagina’s | ISBN13: 9789403197005 | Verkrijgbaar sinds: 17 september 2020 | Recensent: Dayenne Wamsteeker | Prijs: €20.99 luisterboek €14.99 e-book €11.99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.