Niet verder vertellen


Recensie Niet verder vertellen door Sheila Vermeulen:
Wie was de man met wie ze getrouwd was?

Evie wordt aangetroffen bij het dode lichaam van haar echtgenoot, met het pistool nog in haar hand. Niet alleen haar man is neergeschoten, er zijn ook talloze kogels in zijn computer gejaagd. Als rechercheur D.D. Warren het onderzoek start, lijkt het een duidelijke zaak. Maar D.D. kent de verdachte van een eerdere moordzaak, waarbij de vader van Evie per ongeluk is neergeschoten.

Vlak bij de plaats delict ontdekt D.D. haar informant Flora Dane. Flora is zich eerder die dag rot geschrokken. Ze heeft het slachtoffer, Conrad Carter, herkend uit de tijd dat ze in een hel leefde. Ze heeft hem ontmoet met Jacob Ness, de man die haar ontvoerde en gevangen hield. Flora zal alles in het werk stellen om die link te onderzoeken en om Conrad Carter te ontmaskeren. D.D. weet dat ze Flora niet zal kunnen tegenhouden.

“Flora kwam niet naar haar toe. Ze wiebelde van haar ene been op het andere en trok haar schouders op in haar te ruime donsjack. Als D.D. haar niet beter kende, zou ze denken dat de jonge vrouw nerveus was. Ze wachtte nog een paar tellen, zuchtte toen en stak de straat over. Flora staarde naar het huis van de Carters alsof ze probeerde de volledige inhoud te analyseren door dwars door de muren te kijken.” -Lisa Gardner

Samen met haar team en Flora belanden ze in een zaak waarin niets is wat het lijkt, en waar oude zaken, ogenschijnlijk, verbonden zijn met deze recente moord.

Niet verder vertellen van Lisa Gardner is alweer het tiende Nederlandstalige boek over rechercheur D.D. Warren en haar team.

Ook in dit tiende deel houdt Lisa Gardner de personages nog steeds interessant. Waarschijnlijk heeft het feit dat het verhaal vanuit drie verschillende personages wordt verteld, daar wel iets mee te maken. In dit boek volgen we D.D., Flora en de verdachte, Evie. Hierdoor wordt de plot niet direct duidelijker, maar wel mysterieuzer.

Lisa Gardner maakt het de lezer niet gemakkelijk om te dader(s) te ontmaskeren. De mogelijke connectie met een oude moordzaak en met de ontvoerder van Flora Dane maakt de variaties in dader(s) en redenen talrijk. Zelf had ik lange tijd geen idee welke kant het op zou gaan.

De combinatie van nieuwe en bekende personages zorgt ervoor dat het verhaal fris en toch vertrouwd aanvoelt. De link met Jacob Ness laat je hopen dat er misschien nog wat opgelost zal worden uit de tijd van voor de ontvoering van Flora. De oude zaken worden doeltreffend door het verhaal heen geweven zonder teleur te stellen, als het niet helemaal is wat je hoopt of verwacht.

Niet verder vertellen is een beetje als een bestaand huis met nieuwe meubels. De basis is bekend, maar de inhoud is grotendeels nieuw. Lisa Gardner heeft mij weer lekker mee laten speuren in het onderzoek van D.D. Warren. Ik geef dit boek 4 sterren.

★★★★
Titel: Niet verder vertellen | Auteur: Lisa Gardner | Uitgeverij Cargo | Categorie: Amerikaanse misdaadthriller | Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek | 448 pagina’s | ISBN13: 9789403187600 | Verkrijgbaar sinds: maart 2020 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 20-04-2020 | Prijs: €20,99- e-book €11,99, luisterboek €14,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.