Perfecte misdaad


Perfecte misdaadWeer een perfecte aflevering uit deze ‘perfecte’ serie!

Perfecte misdaad begint met een zelfmoordpoging die verijdeld wordt door een hulpverlener. Een week later wordt deze persoon toch dood gevonden onder aan een klif. Is er sprake van een een nieuwe poging of in dit geval moord? Ava Turner en Luc Callanach worden samen op de zaak gezet. Als er een tijdje later meer zelfmoordpogingen plaatsvinden, wint de gedachte aan moord steeds meer terrein.

Tegelijkertijd is Luc Callanach bezig met zijn verleden dat hem nog steeds achtervolgt en waarin hij duidelijkheid wil krijgen. Als hij op bezoek gaat bij Bruce Jenson die in een verzorgingshuis zit omdat hij dement is, krijgt hij bijna de neiging voor eigen rechter te spelen. Hij weet zich te beheersen, maar na zijn bezoek blijkt Jenson overleden te zijn. Door zijn betrokkenheid bij de zaak, wordt Luc op non-actief gezet.

De titel Perfecte misdaad weerspiegelt op meesterlijke wijze de inhoud van dit boek. Het team staat echt voor een raadsel en beseft niet hoe dicht het bij de oplossing zit. De relatie tussen Ava en Luc speelt ook weer als een rode draad door het verhaal heen. Op het moment dat je denkt dat ze elkaar gevonden hebben, gebeurt er iets wat voor een nieuwe verwijdering zorgt.

De schrijfstijl van Helen Fields is zoals in haar eerdere delen weer vlot, pakkend en beeldend. Vanaf het begin van het verhaal is de spanning aanwezig, de plot zit geweldig goed in elkaar en zelfs op het eind word je nog getrakteerd op een verrassende plottwist. Maar ook de personages mogen er zijn, het ons al bekende team wordt weer heel goed neergezet, net als de dader die een bijna ‘perfecte’ misdaad pleegt. Een knap staaltje psychopathologie zorgt ervoor dat het verhaal kloppend is en op alle fronten boeit.

De dynamiek tussen Ava en Luc loopt als een rode draad door alle delen heen. Het is daarom aan te raden met het eerste deel te beginnen, het voegt zoveel meer toe. Gelukkig komt in de zomer alweer deel 6 op de markt: Perfecte moord. Hopelijk blijft Helen Fields nog een tijdje doorgaan met haar perfecte serie, al betekent dat waarschijnlijk ook dat Ava en Luc nog een tijdje om elkaar heen blijven draaien. Perfecte misdaad is weer een deel uit deze serie die blijft boeien en waarvan de opbouw meesterlijk is gedaan. Een dikke aanrader voor liefhebbers van het thrillergenre met meer dan voldoende spanning en leesplezier!


ambo

★★★★★
Perfecte misdaad bolTitel: Perfecte misdaad | Auteur: Helen Fields | Uitgeverij: Ambo|Anthos | Categorie: thrillers, misdaadromans | Verkrijgbaar als paperback, e-book en luisterboek | 424 pagina’s | ISBN13: 9789026357039 | Verkrijgbaar sinds: februari 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 01-04-2022 | Prijs: € 23,99, e-book € 12,99 en luisterboek € 13,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.