Perfecte prooi


Recensie Perfecte prooi door Hannie van Grol:
Pageturner met veel gruwelijke details

Na Perfecte resten komt Helen Fields met een vervolg hierop, namelijk Perfecte prooi. Weer staan de inspecteurs Luc Callanach en Ava Turner centraal in dit deel, zodat de open eindjes na het lezen van deel één beantwoord kunnen gaan worden. Omdat er een oude bekende van Ava Turner ten tonele wordt gevoerd, met wie ze een relatie aangaat, wordt de sfeer tussen Ava en Luc er niet beter op. Luc mag deze persoon niet en daarom ontloopt hij Ava zoveel mogelijk. Toch zijn ze gedwongen om hier en daar samen te werken, al hebben ze wel allebei een andere moordzaak toegewezen gekregen.

Op een rockfestival wordt een medewerker van een liefdadigheidsinstelling gedood. Zijn buik is met één haal opengesneden en van de dader ontbreekt elk spoor. Ook het motief van de moord is volstrekt onduidelijk. Een week later wordt het lichaam van een basisschoollerares gevonden in een vuilcontainer. Ze blijkt te zijn gewurgd met haar eigen sjaal. Weer ontbreekt elk aanknopingspunt dat tot de oplossing van het misdrijf zou kunnen leiden. Een oplettende journalist ontdekt dat de dood van beide personen al met graffiti aangekondigd is. Als er elders weer graffiti ontdekt wordt, gaat de jacht op de moordenaar verder.

Langzaam maar zeker worden er stukjes van de puzzel in kaart gebracht, maar de onderzoeken vorderen traag. Zeker omdat motieven voor de moord totaal ontbreken. De slachtoffers lijken uitgezocht te worden op basis van onschuld. Het Schotse Edinburgh fungeert weer als achtergrond voor deze thriller. Mondjesmaat lezen we meer over het privéleven van beide inspecteurs. Ook hierin blijven verschillende vragen onbeantwoord, wat zeker om een volgend deel in deze serie vraagt.

Het verhaal is gruwelijk gedetailleerd en laat je hier en daar griezelen van de beschreven details. Er zit een goede opbouw in de spanning, die op het laatst oploopt naar een zinderend en totaal onverwacht einde toe. De race tegen de klok die vol gevaar zit voor het slachtoffer, maar ook voor de inspecteurs, laat je op het puntje van je stoel zitten. De plot is totaal onvoorspelbaar, terwijl er genoeg verdachtmakingen aanwezig zijn.

Het vertelperspectief in dit tweede deel is voornamelijk vanuit Luc en veel minder vanuit Ava. Ook krijgen we een inkijkje in het hoofd van de grote initiator van deze moorden. Hij wordt aangeduid met Moderator. Wie schuilgaat achter deze typering wordt pas helemaal op het eind duidelijk. De karakters worden goed uitgediept. Het verhaal zit knap in elkaar, belangrijk is het om de details goed op te slaan, omdat alles een functie en een betekenis heeft. En omdat er nogal veel gebeurt, is het soms lastig om alles precies goed te plaatsen. Maar Helen Fields heeft weer een waardige opvolger geschreven van Perfecte resten en genoeg open eindjes overgelaten om met een derde deel te komen in d12eze serie. Iets om reikhalzend naar uit te kijken!

★★★★
Titel: Perfecte prooi | Leesfragment | Auteur: Helen Fields | Uitgeverij Ambo|Anthos | Categorie: thriller | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 480 pagina’s | ISBN13: 9789026351297 | Verkrijgbaar sinds: 01-07-2020 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 12-08-2020 | Prijs: € 16,99, e-book € 11,99 |

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.