Rust zacht


Rust zachtAlweer de vierde Eyewitness thriller

Wim Hendrikse was eerder al succesvol met zijn thrillers rond detectivebureau Eyewitness. Richard Hamelink, de hoogbejaarde oprichter van het detectivebureau die bovendien behoorlijk vaardig is met computers, is na een zware hartoperatie terechtgekomen in een coma. Joop Hamelink, zijn zoon, heeft weer de leiding, maar nu zonder de steun van zijn vader. Hij werkt nog steeds samen met Theo de Rooy, een oud-rechercheur van de afdeling Zedendelicten. Bovendien roept hij de hulp in van zijn vriendin Carina, die blijk geeft van een behoorlijke dosis moed en inzicht in criminele activiteiten. 

Er is een anonieme e-mail binnengekomen bij bureau Eyewitness, die verband houdt met een onopgeloste vermissingszaak. Dit was de laatste zaak waar Richard Hamelink aan werkte. Met z’n drieën gaan ze op pad om de zaak op te lossen en ze doen een schokkende ontdekking. Dan volgen er meerdere e-mails die hen telkens op een bepaald spoor zetten, maar steeds weer net te laat bij de plaats delict laten arriveren. Het lijkt een hopeloze zaak.

Wim Hendrikse heeft opnieuw een spannende thriller geschreven. Het drietal, vanuit haar seniorenwoning gesteund door Martha, de moeder van Joop, gaat op onderzoek uit en komt in levensbedreigende situaties terecht. Het blijkt een complexe zaak te zijn die hen van de ene naar de andere gebeurtenis brengt. Hoewel er tussen de drie de nodige kibbelpartijtjes plaatsvinden, zijn ze goed op elkaar ingespeeld. De karakters worden door de auteur goed neergezet en voldoende uitgediept. Vertederend is het persoonlijke verhaal dat tussen de spannende scènes door verteld wordt.

Vanaf het begin is de spanning aanwezig in Rust zacht, een titel die op meerdere fronten van toepassing is. Telkens opnieuw worden de detectives op het verkeerde been gezet en als lezer ga je daar duidelijk in mee. Heel verrassend is de uiteindelijke ontknoping, die zeker niet voorspelbaar is. Het zorgt ervoor dat je blijft lezen tot je aan het eind de ware toedracht te weten komt.

Het hele verhaal speelt zich af in Zeeuws-Vlaanderen. Wie daar bekend is, zal zeker de locatie beschrijvingen herkennen. Rust zacht is een waardige opvolger van de eerdere drie delen, al heeft Richard Hamelink geen actieve rol in deze mysterie-zaak. Gelukkig geeft dit voldoende ruimte om te hopen op een volgend deel waarin Bureau Eyewitness weer een bepalende rol speelt bij het oplossen van misdaden.

★★★★
Rust zachtTitel: Rust zacht | Auteur: Wim Hendrikse | Uitgeverij: Aspekt | Categorie: thrillers, misdaadromans  | Verkrijgbaar als: paperback | 342 pagina’s | ISBN13: 9789464629736 | Verkrijgbaar sinds: 1 mei 2023 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 25 mei 2023 | Prijs: €22,95 | Online te bestellen via: Bookspot, Bruna en Bol.com

Aspekt

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.