De Minister


De ministerRecensie De Minister door Sheila Vermeulen:
Hij wil de waarheid onthullen, maar zij willen die juist verhullen.

Als de politicus Jan de Reuver door de minister van justitie en veiligheid wordt gevraagd om naar een door activisten bezette varkensstal te gaan, lukt het hem om de situatie te deëscaleren. Zijn optreden wordt breed uitgemeten in de kranten, die vol lof zijn.

“De Reuver keek Berkhout in de ogen. Zijn blik zwenkte naar de grijze politieman. ‘Veel te voorspelbaar, we gaan het anders aanpakken’. De Reuver zette het plan uiteen dat zijn woordvoerder in de auto had bedacht.”-Hans Faber

Ondertussen wordt de journalist Vince van Zandt door een collega gewezen op de handelwijze van de betreffende actiegroep. In eerste instantie lijkt het niet echt iets voor de doorgewinterde journalist, maar als er een dode activiste wordt gevonden, is zijn interesse toch gewekt.

Het onderzoek van Vince brengt steeds schokkendere ontdekkingen aan het licht en één ding is zeker: hij zal blijven zoeken tot de hele waarheid boven tafel is.

De Minister is, na De Rus, de tweede thriller van Hans Faber over de sympathieke en doortastende journalist Vince van Zandt.

Hans Faber bouwt het verhaal zorgvuldig op en vertelt het vanuit het oogpunt van verschillende personages, waarbij Vince van Zandt wel duidelijk de hoofdpersoon is. Hierdoor krijg je de kans om de gebeurtenissen vanaf verschillende kanten te bekijken en de uiteenlopende visies in je op te nemen.

Dat wil overigens niet zeggen dat je voor alle partijen begrip krijgt. Je weet alleen beter waarom en op welke wijze ze bepaalde zaken aanpakken. Het verhaal maakt het je niet lastig om te begrijpen dat de lijntjes uiteindelijk samen zullen komen. Maar wanneer, en hoe, dat gaat gebeuren, blijft lang een vraagteken, waardoor de spanning tot aan het einde gewaarborgd blijft.

De Minister voert je langs politieke intriges, activisme, lobbyisten en de stappen van een journalistiek onderzoek. Deze brede insteek houdt het verhaal boeiend en het zorgt ervoor dat er veel meer te beleven is dan alleen het onderzoek van de hoofdpersoon.

De Minister is een intrigerende en actuele thriller van een auteur die weet hoe de journalistiek werkt. Dit tweede boek van Hans Faber over Vince van Zandt krijgt 4 sterren van mij.

The House of Books

★★★★
De ministerTitel: De Minister | Serie: Van Zandt – deel 2 | Auteur: Hans Faber | Uitgeverij: The House of Books | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 384 pagina’s | ISBN13: 9789044359749 | Verkrijgbaar sinds: 03-06-2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 07-07-2021  | Prijs: €22,99, luisterboek €12,99 en e-book €9,99 | Bestellen 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.