Verborgen tralies


Verborgen traliesEen reünie met oude bekenden

Verborgen tralies is het zevende deel in de VT-reeks rond de rechercheurs Luca Borra en Sanne Philips. Ook hun goede vriend Will de Jager, paragnost, is weer van de partij.

Aisha Vermeulen, de vriendin van Luca Borra, verdwijnt spoorloos op 15 november 2017. Ondanks onderzoeken van alle kanten blijft zij onvindbaar. Luca raakt in een diepe depressie en haar twee kinderen zijn ontroostbaar. Op geen enkele manier is Borra te bewegen weer aan het werk te gaan, tot vier jaar later een goede vriendin van Sanne Philips verdwijnt. Om Sanne te helpen voelt hij nu de noodzaak iets aan zijn situatie te doen, uit zijn diepe dal op te klimmen en zijn hulp aan te bieden. Dat gaat niet zonder slag of stoot, maar hij houdt vol. De verdwijning van zijn vriendin lijkt opnieuw een aanknopingspunt te hebben en de zoektocht wordt, weliswaar in eigen tijd, weer voortgezet.

Als vanouds is de spanning in het begin van het boek weer meteen aanwezig om het hele boek te blijven bestaan en zelfs op het eind weer voor een verrassende en nagelbijtend spannende ontknoping te zorgen. Het boek leest als een trein en het kost moeite om het weg te leggen. Ondanks dat Verborgen tralies al het zevende deel is, is het verhaal opnieuw origineel en goed in elkaar gezet. Alle details hebben met elkaar te maken.

Het verhaal speelt zich vanuit meerdere perspectieven af, ook vanuit Aisha. Haar verhaal begint in 2017, waardoor je langzaamaan de situatie gaat begrijpen. Uiteindelijk komen beide verhaallijnen bij elkaar en blijft de spanning nog tot op het eind bestaan. Meerdere personages uit eerdere delen komen ook weer even langs en er worden ook nieuwe personen aan het verhaal toegevoegd. De karakters worden goed uitgediept. Ook krijgen we een inkijkje in psychologische processen die een grote rol spelen, net zoals de emoties er zeker mogen zijn.

Verborgen tralies is een goed opgebouwde thriller met verrassende elementen, psychologische diepgang en een spanningsboog die van het begin tot het eind blijft bestaan. Het is heerlijk om weer een nieuw avontuur gelezen te hebben over oude bekenden zonder je te vervelen. Met Verborgen tralies heeft Melissa Skaye weer bewezen een origineel verhaal te kunnen schrijven. Hopelijk laat een achtste deel in deze serie niet al te lang op zich wachten en hoeven we nog lang geen afscheid te nemen van deze mensen die al langere tijd een plekje in ons hart hebben veroverd.

★★★★★
Verborgen traliesTitel: Verborgen tralies | Serie: VT-reeks | Auteur: Melissa Skaye | Uitgeverij: LetterRijn | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback | 292 pagina’s | ISBN13: 9789493192485 | Verkrijgbaar sinds: 17 november 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 26-11-2022 | Prijs: €19,00 | Te lezen als e-book via: Storytel | Online te bestellen via Bol.com, Bookspot en Bruna.

LetterRijn

de beste tweedehands thrillers vind je bij boekenbalie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.