Verdwenen


VerdwenenRecensie Verdwenen door Sheila Vermeulen:
Als je meer ontdekt dan je had willen vinden.

Simone heeft haar vader nooit gekend. Haar moeder vertelde haar altijd dat ze van een donor was, dat haar moeder daar bewust voor had gekozen. Op haar sterfbed vertelt Simone’s moeder pas het echte verhaal. Kort daarna start Simone met een onderzoek naar haar vaders verleden.

De enige informatie die Simone heeft, is een naam en het feit dat haar vader vermist is geraakt op de Atlantische Oceaan, toen hij schipbreuk leed. Als journaliste weet ze hoe ze informatie moet vergaren en ze besluit een artikel te schrijven over het ongeluk en de zoektocht naar haar afkomst.

“Het leek me dat een tragisch ongeluk met vele doden van dertien jaar geleden nog wel in het collectief geheugen van de rederij zou zitten. En zo niet dan logen ze.”-Ingrid Oonincx

Hoe dieper Simone in de zaak duikt, hoe verdachter de omstandigheden worden. Ze is iets op het spoor dat niet alleen groots, maar ook gevaarlijk is.

Verdwenen van Ingrid Oonincx is zowel qua verhaal als qua spanning een goed opgebouwde thriller die boeit en verrast.

Het boek start kort na het overlijden van haar moeder op het punt dat Simone heeft besloten om een artikel te schrijven over de dodelijke schipbreuk. Ingrid Oonincx zet een gedreven jonge vrouw neer, die met haar artikel niet alleen meer wil weten over haar afkomst en de schipbreuk, ze wil ook haar waarde als journalist bewijzen.

Ingrid Oonincx schakelt tussen heden en verleden door het verhaal van Simone af te wisselen met fragmenten van de reis voorafgaand aan de schipbreuk. Je zou misschien verwachten dat je dit laatste door de ogen van Simone’s vader doet, maar dat is niet het geval. Je volgt dit deel van het verhaal via een aantal andere karakters.

Het voorgaande vergroot niet alleen het mysterie, het biedt de lezer ook een korte blik op andere opvarenden. Nadat je een gedegen ondergrond hebt meegekregen, komt het verhaal echt op stoom. Terwijl je langs een breed scala aan personages wordt geleid, wordt er steeds meer duidelijk, zonder dat het ook maar enigszins voorspelbaar is.

Met Verdwenen neemt Ingrid Oonincx je mee op een spannende reis, waarbij je, op het moment dat je de eindbestemming denkt te hebben bereikt, ontdekt dat dat misschien alleen nog maar een tussenstop was. Verdwenen krijgt 4 sterren van mij.
De crime compagnie

★★★★
VerdwenenTitel: Verdwenen | Leesfragment | Auteur: Ingrid Oonincx | Uitgeverij: De Crime Compagnie | Categorie: thrillers, misdaadromans  | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 350 pagina’s | ISBN13: 9789461094698 | Verkrijgbaar sinds: maart 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 29-04-2021 | Prijs: €18.95  en e-book €6.99| Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.