Vind mij


Vind mij 3dHaar verleden dreigt haar in te halen

Hope Miller is 15 jaar geleden na een auto-ongeluk in New Yersey gevonden door advocate Lindsay Kelly. Haar geheugen blijkt weg te zijn, maar de artsen verzekeren haar dat ze dat wel terugkrijgt. In 15 jaar verandert er echter niets.
Hope en Lindsay worden onafscheidelijke vriendinnen. Op een dag besluit Hope te gaan verhuizen naar East Hampton. Lindsay laat haar met moeite gaan. Dan blijkt een tijdje later dat Hope verdwenen is. Lindsay gaat op onderzoek uit.

Na veel tegenwerking wordt op de plaats waar Hope voor het laatst was, een druppel bloed gevonden die matcht met een beruchte seriemoordenaar. Dat brengt Lindsay in contact met Ellie Hatcher die toen te maken had met die zaak. Haar vader pleegde destijds zelfmoord, omdat hij het raadsel rond die moordenaar niet wist op te lossen. Ellie heeft altijd getwijfeld aan de conclusie zelfmoord die getrokken werd. Nu wordt ze opnieuw met die tijd geconfronteerd. Alle oude pijn wordt opnieuw aangeraakt.

Voor zowel Lindsay als Ellie breekt een zware tijd aan, ze gaan samenwerken, hoewel ze op geruime afstand van elkaar wonen. Ze ontdekken een spoor dat hen iets verder brengt en dat uiteindelijk leidt tot een plot die heel verrassend is en nog veel meer onduidelijkheden naar voren brengt. Ook de lezers van eerdere boeken van Alafair Burke krijgen door dit onderzoek de oplossing waar ze lang op hebben moeten wachten.

Het onderwerp van het geheugenverlies en de verdwijning van Hope Miller levert een spannend gegeven op. Toch leest het boek niet gemakkelijk, telkens worden er nieuwe personen en feiten naar voren gebracht die zorgen voor enige verwarring. De rode draad is moeilijk vast te houden. Voor de uiteindelijke ontknoping zijn veel van die gegevens nodig, maar voor de voortgang van het verhaal is dit niet bevorderlijk.

De schrijfstijl van Burke is soepel. De hoofdpersonages zijn voldoende uitgediept. Telkens ontdekken we iets meer over wat hun is overkomen en dat houdt de spanning erin. Hoe verder je komt in Vind mij, hoe hoger de spanning oploopt, tot op het laatst de ontknoping volgt. Daarna wordt er over het geheugenverlies nog meer geopenbaard door Hope bezoeken te laten afleggen bij een therapeut. Dat stukje psychologie maakt weer veel goed van alle verwarring die tijdens het lezen is opgetreden.

Vind mij is een boek dat met aandacht gelezen moet worden, een interessant onderwerp kent en op het laatst voor de nodige spanning zorgt, zodat je het boek toch met een voldaan gevoel kunt sluiten. 

Xander uitgevers

★★★
Vind mijTitel: Vind mij | Leesfragment | Auteur: Alafair Burke | Xander Uitgevers | Categorie: thrillers | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 320 pagina’s | ISBN13: 9789401617338 | Verkrijgbaar sinds: juli 2022 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 16-08-2022 | Prijs: €21,99, e-book €9,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.