Zomeravond


ZomeravondRecensie Zomeravond door Sheila Vermeulen:
Een moordzaak uit het verleden rijt oude wonden open in het heden.

Kort nadat Lauren ontdekt dat haar vriend haar bedriegt, vertrekt ze met haar ouders en zusje Celeste op vakantie. Een vakantie die voor altijd in haar geheugen gegrift zal staan. Het is namelijk de vakantie waarin haar zusje vermist raakt en dagen later vermoord wordt teruggevonden.

“Er zijn mensen naar haar op zoek. Mensen die veel van haar houden. Ze is iemands zusje, iemands kleinkind, iemands nichtje, iemands vriendin. Hun geschreeuw kan zij niet meer beantwoorden.”-Suzanne Vermeer

Vele jaren later wordt Lauren benaderd door de journalist Nadine Dubois, die de zaak onderzoekt voor haar true crime podcast. Zij gelooft dat de man die is veroordeeld voor de moord op Celeste, weleens onschuldig vast zou kunnen zitten.

Lauren wil het verleden helemaal niet oprakelen, maar besluit toch naar Nadine te luisteren en terug te keren naar de plek die haar leven voorgoed heeft veranderd.

Zomeravond van Suzanne Vermeer is een detective-thriller, waarin gebeurtenissen en feiten uit het verleden langzaamaan worden ontrafeld.

Het boek start met een goede proloog en een mysterieus eerste hoofdstuk, waardoor je interesse gelijk wordt gewekt. Je krijgt een inkijk vanuit diverse oogpunten, waarbij het nog niet overal gelijk duidelijk is wiens gezichtspunt je volgt.

Naar mijn mening is het sowieso een leuk gegeven dat je niet onmiddellijk met het verhaal van Lauren begint. Door onder andere eerst kennis te maken met Nadine, krijg je inzicht in haar motivatie om de moord op Celeste opnieuw te onderzoeken. Hierdoor wordt begrip gecreëerd voor die keuze, in plaats van dat je daar weerstand tegen voelt.

De aanpak en manier van vertellen van Suzanne Vermeer is prettig. De auteur weet een onderzoek zonder enorme actiescènes interessant te houden en zorgt ervoor dat het niet saai wordt. De stap terug naar de tijd vlak voor de moord draagt daar zeker ook aan bij en brengt tegelijkertijd het slachtoffer tot leven.

Zomeravond van Suzanne Vermeer staat misschien niet bol van de actie, maar is spannend en boeiend door het onderzoek. De personages en de zoektocht spreken tot de verbeelding en wekken belangstelling. Dit goed afgeronde verhaal, dat al hint op een volgend boek met Lauren, krijgt 4 sterren van mij.

awbruna
★★★★
ZomeravondTitel: Zomeravond | Leesfragment | Auteur: Suzanne Vermeer |  A.W. Bruna Uitgevers | Categorie: thrillers, misdaadromans | Verkrijgbaar als paperback en e-book | 320 pagina’s | ISBN13: 9789400513570 | Verkrijgbaar sinds: april 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 03-05-2021 | Prijs: €15.99 en e-book €9.49 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.