Boos bloed


Boos bloedRecensie Boos bloed door Hannie van Grol:
Els Leushuis (1957) is na twintig jaar in het buitenland geweest te zijn teruggekeerd naar haar geboorteplaats Delden om als schrijfster aan het werk te gaan. Ze combineert haar opgedane levenservaring met haar fantasie om deze thriller neer te zetten.

Vanaf het begin van het boek word je meegenomen in dit spannende, verrassende verhaal. Hoofdpersoon Marie-Claire zit bij de golfclub te wachten op de politie die haar zal vertellen dat haar man vermoord gevonden is. Ze heeft er zelf opdracht voor gegeven. En dan zal ze eindelijk vrij zijn. Als de politie arriveert en haar meeneemt naar haar eigen huis, blijkt niet haar man Thomas maar haar minnaar Tullio vermoord te zijn. Haar wereld stort in, ze is nog niet bevrijd van haar gewelddadige echtgenoot. Enige tijd later volgt er een tweede moord.

Henk Veld, de rechercheur die samen met Marcel Koopman belast is met het onderzoek, is erg gecharmeerd van Marie-Claire. Maar ondanks dat ze twee keer een ijzersterk alibi heeft, twijfelt hij behoorlijk aan haar onschuld. De zaak laat hem niet los en zelfs nadat hij gepensioneerd is, blijft hij erbij betrokken. Heel langzaam wordt er meer duidelijk over de ware toedracht. Ook de traumatische jeugd van Marie-Claire wordt langzaamaan onthuld en werpt meer licht op wat er zich heeft afgespeeld. Uiteindelijk wordt de plot pas helemaal op het eind van het boek duidelijk.

De schrijfstijl van Els Leushuis is prettig en toegankelijk. Mondjesmaat kom je steeds meer te weten over wat er zich heeft afgespeeld. De auteur weet je op deze manier bij het verhaal te houden en door de korte hoofdstukken ben je geneigd door te blijven lezen, omdat misschien het volgende stukje wat meer opheldering zal geven. Veel verrassende wendingen houden ook de spanning op peil tot het einde zich totaal onverwachts aandient.

We krijgen een goed inzicht in de beweegredenen van de meeste hoofdpersonen. Met psychologische diepgang weet de auteur een sluitend verhaal neer te schrijven. Het boek begint meteen met de nodige spanning, die geleidelijk aan wat voortkabbelt en op het eind weer in een vlot tempo opgevoerd wordt. Regelmatig word je op het verkeerde been gezet.

Boosbloed van Els Leushuis is een aangenaam leesavontuur met veel spanning en onverwachte plottwists. Hier en daar zouden er wat minder uitweidingen nodig zijn geweest en zou de rode draad iets strakker gehanteerd mogen worden. Maar dit boek intrigeert zodanig naar dat een volgend boek reikhalzend wordt uitgekeken. De spanning gecombineerd met een vleugje feelgood zorgt voor voldoende leesplezier. Het is knap zo’n sterk debuut af te leveren!

Elikser logo

★★★★
Boos bloedTitel: Boos bloed | Leesfragment | Auteur: Els Leushuis | Uitgeverij: Elikser | Categorie: Thrillers, Misdaadromans | Verkrijgbaar als: paperback | 254 pagina’s | ISBN13: 9789463653619 | Verkrijgbaar sinds: augustus 2021 | Recensent: Hannie van Grol | Datum recensie: 12-09-2021 | Prijs: €19,50 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.