De nieuwe dood


de nieuwe doodRecensie De nieuwe dood door Sheila Vermeulen:
Het nieuwe leven of de nieuwe dood?

Faye gelooft heilig in Het nieuwe leven. Voor dit ambitieuze plan van Max Harris, om de zorg te herzien, het leven en de dood te herdefiniëren en de toekomst van de mens veilig te stellen, wil Faye zich dan ook met hart en ziel inzetten. Uit ervaring weet ze dat deze methode werkt.

Haar woongroep in de psychiatrische instelling Groot Loenen, waar Faye als borderline patiënt zelf ook verblijft, lijkt hiervan het levende bewijs. Terwijl haar kleine woongroep als proeftuin fungeert voor de plannen van Max Harris, zet hij Faye, samen met haar medepatiënte Lisa, in om zijn tegenstanders te bewerken.

“We krijgen een echte opdracht! Mijn oude ik zou nu stuiteren op haar stoel, uit pure euforie een rondedansen maken, maar schijnbaar onbewogen zeg ik: ‘Ik had niet anders verwacht.’ “ – Corine Hartman

Wanneer Lisa, in tegenstelling tot Faye, de gang van zaken niet helemaal vertrouwt, ontstaat er een kleine kloof tussen de twee vriendinnen. Maar wat als het wantrouwen van Lisa terecht is?

De nieuwe dood is het vierde boek dat Corine Hartman schrijft over Faye van Laar en de andere bewoners van de psychiatrische instelling Groot Loenen.

Mijn eerste kennismaking met Faye was geen liefde op het eerste gezicht en bij elk nieuw boek duurt het even voordat het verhaal mij pakt. Inmiddels weet ik echter heel goed dat het wachten op het punt dat je wordt meegenomen, absoluut de moeite waard is. Als het boek je eenmaal wel te pakken heeft, groeit de waardering voor de toch wat aparte personages en hun verhaal.

Faye en haar medepatiënten zijn boeiend en gelaagd. Doordat ze allemaal met psychische problemen kampen, weet je nooit echt wat je kunt verwachten. De zijsprongen die ze maken, zie je over het algemeen niet aankomen en zorgen ervoor dat je continu alert blijft voor plotselinge veranderingen in gemoedstoestand en zienswijze.

Corine Hartman houdt de verhaallijnen behoorlijk open en deze kunnen vaak nog alle kanten op. Hiermee blijf je als lezer interesse houden in de karakters en hun belevenissen. Vanaf dit vierde deel heb ik niet meer helemaal het idee dat de boeken los van elkaar kunnen worden gelezen. Ik was blij dat ik de ondergrond van de vorige boeken had en heb zeer sterk het gevoel dat ook na dit deel nog niet alles is afgehandeld.

De nieuwe dood van Corine Hartman is een thriller voor lezers die houden van bijzondere personages en goed ontwikkelde verhaallijnen die zich op een wat rustiger tempo ontvouwen. Ik heb in ieder geval weer genoten van Faye en haar ‘familie’ en geef het boek 4 sterren.

Cargo

★★★★
de nieuwe doodTitel: De nieuwe dood | Serie: Faye van Laar – deel 4 | Auteur: Corine Hartman | Uitgeverij: Cargo | Categorie: thrillers, misdaadromans, detectives | Verkrijgbaar als paperback, luisterboek en e-book | 352 pagina’s | ISBN13: 9789403109916 | Verkrijgbaar sinds: maart 2021 | Recensent: Sheila Vermeulen | Datum recensie: 15-06-2021 | Prijs: €20,99, luisterboek €13,99 en e-book €4,99 | Bestellen

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.